In kort bestek…(187) Groot-Brittannië eert Rupert Bear, vergeet PostNL Paulus? - Postzegelblog

In kort bestek…(187) Groot-Brittannië eert Rupert Bear, vergeet PostNL Paulus?

0

’Midden in het grote bos staat een oude holle boom. Daar woont Paulus de boskabouter’. Zo begint op 2 februari 1946 in Het Vrije Volk de eerste aflevering van de vele avonturen die Paulus jarenlang beleeft met oehoeboeroe, meneer de raaf, Eucalypta en Gregorius, vele jaren (van 1946 tot 1957, 3500 afleveringen en van 1963 tot 1967, 1400) , in vele boeken (de overbekende Paulus en de eikelmannetjes) en op de televisie.

Honderdduizenden hebben er jarenlang van genoten. Paulus viert dus volgend jaar z’n 75e ’verjaardag’ en het zou PostNL sieren als daar postaal aandacht aan zou worden besteed. Misschien een idee om zo’n serie te vervolgen met striphelden als bij voorbeeld Eric de Noorman, Kapitein Rob, Panda, Dick Bos en eventueel nog een keer Tom Poes.

In Groot- Brittannië denken ze anders over dit soort klassiekers. Dit jaar alleen al Coronation Street, Queen, Sherlock Holmes (drie paren, zes zegels met filmbeelden en een velletje met vier zegels) en nu 100 jaar Rupert Bear/Bruintje Beer. Daar verschenen 3 september zes zegels (vier x twee paren, ook in velletje). NB. In 1994 werd Rupert ook al herdacht.

Op 1 oktober presenteerde Royal Mail zes zegels met als titel Briljant Bugs met daarop bijzondere insecten. Op twee 1ST-zegels akkerhommel (Bombus pascuonrum) en distelvlinder (Vanessa cardut), op twee 1,45 pond-zegels, geringelde smalbok (Rutpela maculata) en groot avondrood (Deilephila elpenor) en tot slot op twee1,70-zegels pyjama zweefvlieg (Episyphus) en Chrysis ignita.

Tot slot werd 3 november de derde en laatste Star-Trekemissie uitgegeven, tien 1ST-zegels met de volledige crew en een velletje met op de zegels enkele hoofdrolspelers.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Groot Brittannië StripverhalenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (6 stemmen, gemiddeld: 4,67 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel