In kort bestek…(185) Luxemburg stelt door Covid-19 opnieuw uitgifte zegels uit - Postzegelblog

In kort bestek…(185) Luxemburg stelt door Covid-19 opnieuw uitgifte zegels uit

0

Voor de tweede keer heeft Luxemburg als gevolg van de corona de uitgifte van zegels uitgesteld naar volgend jaar. Was het 5 mei een emissie ter gelegenheid van de Olympische Zomerspelen in Japan, 19 september was het de zegel die aan de Wereldtentoonstelling in Dubai zou zijn gewijd. Maar wel drie interessante themazegels.

Om te beginnen een 0,80 €-zegel ter gelegenheid van de Dag van de Postzegel in Ettelbruck met daarop een beeld van de stad. Dan de traditionele SEPAC-zegel met dit jaar als thema kunst uit nationale verzamelingen. Voor een 0,80 €-zegel is gekozen voor het kunstwerk de Tuinbron Many Spoken Words uit het museum MUDAM.

Tot slot wordt het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties herdacht met een 1,40 €-zegel met daarop de sculptuur Non Violence, ook bekend als The Knotted Gun, van de Zweedse beeldhouwer Carl Fredrik Reuterswärd (1934-2016). Het beeld is door Luxemburg geschonken aan de VN en staat voor de hoofdzetel in New York, het tweede origineel is in het bezit van Luxemburg.

Duitsland bracht 1 oktober vier bijzondere zegels in roulatie, met één werd een reeks vervolgd en er werd een begin gemaakt met een nieuwe reeks. De reeks Design aus Deutschland kreeg een vervolg (dl. VII) met een 155c-zegel waarop de koffiepot met bijbehoren van Karl Dittert (1915-2013) uit 1960. De nieuwe reeks Sachenhaftes Deutschland opent met een 80c-zegel gewijd aan de wereldberoemde Die Loreley.

De 100e geboortedag die Duitsland ooit heeft gekend, Fritz Walter (1920-2002) wordt herdacht met een 95c-zegel. Walter is een van de populairste Duitse voetballers. Hij was aanvoerder van het Duitse elftal dat ik 1954 wereldkampioen werd.

Tot slot een 370c-zegel ter ere van Frauen der Reformation (profiel van evangelische vrouwen in diverse kleuren).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Duitsland Verenigde Naties VoetbalNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.