Groot- Brittannië: musicals vieren opnieuw triomfen - Postzegelblog

Groot- Brittannië: musicals vieren opnieuw triomfen

0

Wij hebben nu een Jozef, een Mary Poppins en een Zorro. Moderne musicals. Groot-Brittannië is met acht musicalzegels die 24 februari verschenen op de nostalgische toer, musicals die sinds begin zestig van de vorige eeuw in Londens West End triomfen vieren en vierden. Vier 1st-zegels met Lionel Barts Oliver, die op 30 juni 1960 op West End in het New Theatre (nu het Noel Coward Theatre) in première ging en 2618 voorstellingen haalde; Blood Brothers, de langst lopende musical ooit; We Will Rock You, de jukebox musical gebaseerd op liedjes van Queen (nu in het Beatrixtheater in Utrecht) en Monthy Pythons Stamalot.

En dan vier 97p-zegels: Rocky Horror Show, met 2960 voorstellingen; Me and My Girl, voor het eerst in de jaren ’30 en revivals in Londen en New York in de jaren ’80; Return to the Forbidden Planet, gebaseerd op Shakespeare’s The Tempest en de film Forbidden Planet en tot slot Billy Elliot met muziek van Elton John, een show die het verhaal vertelt van een jongen die móet dansen, en die in mei 2005 in Londen in première ging en nog steeds loopt.

Oliver en Blood Brothers

We will rock you en Monty Pythons Stamalot

Rocky Horror Show en Me and my girl

Return to the forbidden planet en Billy Elliot

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Groot BrittanniëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.