Eddy Merckx krijgt eigen postzegel - Postzegelblog

Eddy Merckx krijgt eigen postzegel

11

Wielerheld Eddy Merckx (71) is vanaf heden beschikbaar bij  althans een postzegel met zijn beeltenis op. Ook negen andere Belgische winnaars van de Ronde van Frankrijk prijken op de unieke postzegelcollectie gecreëerd door Pieter Willems.

“Ik vind het een mooie postzegel. Het is goed gedaan. Het heeft iets speciaal omdat het op de afdaling is van de Galibier. Het is voor de wielerfanaat”, zei Eddy Merckx woensdag zichtbaar tevreden toen hij samen met die andere wielercoryfee Lucien Van Impe de unieke postzegelreeks bij Bpost in Mechelen onthulde.

België kleurt geel De 10 Belgische Tourwinnaars

Bron: Nieuws.BE

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
België Frankrijk Fietsen en wielrennenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (11) Schrijf een reactie

 • Jos van den Bosch op 16 juni 2017 om 08:30

  ,
  Hier op mijn vakantieadres, in Bedoin aan de voet van de Mont Ventoux, wordt morgen de ‘Sporta’ gereden. Een toertocht voor amateurs, voor het goede doel, opgezet door Merckx. Hijzelf was, naar ik meen, vorig jaar ook nog persoonlijk aanwezig om deze tocht te begeleiden. De tocht wordt ook wel ‘la Cannibale’ genoemd en wordt voornamelijk gereden door Belgische fans. Heb respect voor die mannen, want het is heel zwaar: veel vliegen, koud en (zeer) warm, hoge berg. Geen wonder dat men hem ‘de kannibaal’ noemt.

 • Giacomo op 16 juni 2017 om 15:49

  Vind ik eindelijk nog eens een mooie Belgische uitgifte. Gewoon 10 zegels in een vel, met waarde ‘1’ dus voor een gewone brief / postkaart. Dus ergens een half procentje kans dat ze gaan gebruikt worden. Alleen jammer dat die meer dan waarschijnlijk niet zomaar te koop zullen zijn bij de postpunten.

 • Giacomo op 16 juni 2017 om 21:13

  Na het werk naar de enige nog overblijvende ‘officiële’ bpost geweest in Brugge om een A4 grote envelop aangetekend naar Zwitserland te sturen. Het ging meteen over het grote blok dat ik had gebruikt om te frankeren. Ik was enorm verrast te horen dat ze daar geen enkele filatelistische uitgave meer krijgen. Toen had ik het over dit blaadje van tourwinnaars, en ook dat is dus enkel te krijgen door te bestellen via internet. Ik viel van mijn stoel. Het blaadje heeft gisteren zelfs het nationale nieuws gehaald, stond in alle kranten. En er waren al een aantal mensen geweest vandaag die dit blaadje wilden kopen, maar ja, ze moeten het maar via de website bestellen.
  Dat een klein kantoortje of postpunt niet zomaar alle ‘speciallekes’ heeft, kan ik inkomen. Maar de hoofdstad van een provincie zou die tenminste toch mogen hebben. Wat een ontgoocheling.

 • Piet op 16 juni 2017 om 23:33

  Volgens mij is het al vanaf 2011 niet meer mogelijk zulke uitgiften op DE postkantoren in België te kopen!!

 • Patrick Lava op 17 juni 2017 om 11:49

  Om nog maar eens een gigantische open deur in te trappen: dat deze zegels uitsluitend verkrijgbaar zijn via de website (filatelistische dienst), bewijst dat Bpost niet wil dat ze worden gebruikt, ook al zijn het gewone, frankeergeldige postzegels.
  Voor zover ik weet, beschouwen alle wereldcatalogussen zegels die niet of in onvoldoende mate in de postkantoren (of postpunten) verkrijgbaar zijn als roofuitgiften. Die worden niet, of hooguit in kleine lettertjes vermeld, zonder afbeeldingen, soms in een rubriek apart, en vaak zonder cote. Als we deze regel toepassen op de recente uitgiften van BE of NL (en wellicht nog meer landen), dan is 90% van die uitgiften niet meer verzamelwaardig.
  Dit probleem kan door de post uiteraard worden omzeild door de bestelpagina op de website gewoon een online postkantoor te noemen …
  Voor mij hoeft het allemaal niet meer. Ik zie regelmatig mooie nieuwe uitgiften van NL of BE, en het gebeurt wel eens dat ik zwicht voor de verleiding en iets recents toevoeg aan mijn verzameling. Maar voor het overige verzamel ik tot pakweg 2005 en het recentere materiaal laat ik voor de liefhebbers. Ik verzamel postzegels, geen plaatjes met een duur prijskaartje.

 • Stampertje op 17 juni 2017 om 19:24

  Same here. Eerst NL t/m 1995 verzameld, toen gezwicht t/m 2000, daarna t/m 2015. Maar het is mooi geweest; ik heb me nu definitief op de posthistorie gestort. Dat had ik veel eerder moeten besluiten – mijn filatelistisch hart klopt als nooit tevoren.

  Neemt niet weg dat ik deze BE serie echt prachtig vindt – en een meer dan terecht eerbetoon. Maar ik zie hierin ook geen enkel verschil met die piratenuitgiften uit landen als Uganda, Guyana, Tuvalu, etc. Merckx c.s. hadden beter verdiend.

 • Piet op 18 juni 2017 om 00:10

  Nog een toevoeging: Vanaf 2011 hebben de “velletjes” geen perforatie meer die zodanig doorloopt dat de postzegels gemakkelijk uit het vel te scheuren zijn. Je hebt een schaar nodig.
  In 2011 hadden deze specimens de zo nodige perforaties nog wel maar de definitieve uitgiften niet.
  Op een vraag aan BPost hierover kwam een onzinnig antwoord.
  Dus deze zegels zijn niet voor postaal gebruik gemaakt!!

 • Giacomo op 18 juni 2017 om 06:57

  Het bizarre is dan wel dat je in de postpunten wel de pottzegelboekjes kunt kopen met happy stamps, 4 seizoen of katjes. Het houdt gewoon geen steek. Ik heb ook beslist om vanaf dit jaar te stoppen met België.

 • Pieter op 19 juni 2017 om 00:47

  @Patrick Lava: bij de Bruna-winkels zijn in principe alle bijzondere uitgiften te koop, en bij “mijn” Buna hebben ze inderdaad altijd alle nieuwe uitgiftes.

 • Pieter op 19 juni 2017 om 00:47

  @Patrick Lava: bij de Bruna-winkels zijn in principe alle bijzondere uitgiften te koop, en bij “mijn” Bruna hebben ze inderdaad altijd alle nieuwe uitgiftes.

 • Giacomo op 19 juni 2017 om 12:56

  Mijn idee zou zijn om bvb die doosjes met 100 zegels veel vlugger te laten ‘rouleren’. Om de 3 maanden een nieuw doosje, deze uitgifte met de tourwinnaars had geweldig geweest. Het zou een begin zijn om wat meer verschillende zegels te hebben om te ruilen.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)