België: kermis, Vroeger en Nu en Kempische mijnstreek - Postzegelblog

België: kermis, Vroeger en Nu en Kempische mijnstreek

0

De speciale uitgifte van Belgische streken staat dit jaar (dag van uitgifte 4 april) in het teken van de Kempische mijnstreek. Vijf zegels in het buitenland 1-tarief (€ 4,65) in een geïllustreerd velletje: mijnwerkershuisjes in Beringen; steenkool; steenkool en toren waar de eerste steenkool werd gevonden, As; landschap met bergen mijnsteen, Zolder en mijnsteen, Eisden.

De foor – de kermis

Op 4 april werd ook een postzegelboekje met tien zelfklevende zegels (binnenland 1-tarief; € 6,10) uitgegeven gewijd aan ’De foor!’, de kermis, met nostalgische schilderijen van de Brusselse schilder Jean-Pierre Lorand: zweefmolen, waarzegster; paardenmolen; glijbaan; reuzenrad; schiettent; suikerspin; botsauto’s; draaimolen en spookhuis.

Vroeger en Nu

De al jaren lopende reeks Vroeger en Nu in briefkaarten heeft de bpost 4 april voortgezet met elf kaarten die in het bijzonder aandacht besteden aan monumenten voor slachtoffers uit WO-I. Op de kaarten oude beelden en op de zegels nieuwe. Op de set, die € 6,71 kost: Antwerpen, Averbode, Chassepierre, Genval, Gilly, Oudergem, Oostkerke, Oud-Rekem, Thimister, Thon-Samson en Watervliet.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
BelgiëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.