In kort bestek…(302) Duitsland hanteert strak uitgiftebeleid - Postzegelblog

In kort bestek…(302) Duitsland hanteert strak uitgiftebeleid

0

Er zijn weinig landen die zo’n strak uitgiftebeleid hanteren als Duitsland. Al lange tijd worden er op de eerste dagen van elke maand enkele emissies gepresenteerd, zo ook op respectievelijk 1 maart, 4 april en 2 mei. In totaal verschenen tien emissies, waarvan 1 aanvulling van een reeks en niet minder dan vijf herdenkingszegels, waarin de Deutsche Post zo goed is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar om bij 1 maart te beginnen. Op die dag werd de reeks Sehenswürdigkeiten met twee zegels uitgebreid. Op een zegel in de waarde van 70c de in de volksmond genoemde 1043 meter hoge Brockberge (Brocken) en de Hambuger Landungsbrücke op een 95 cent zegel. Beide toeristische trekpleisters.

Vervolgens op 1 maart een zegel van 85 cent die aandacht vraagt voor gebarentaal en verder een herdenkingszegel van 85 cent ter gelegenheid van 50 jaar Playmobiel waarop speelfiguurtjes die menig kinderkamer bevolken.

Dan naar 4 april met drie interessante emissies. De jaarlijkse emissie Dag van de Postzegel attendeert op America’s First, hetgeen slaat op de eerste zegels die Brazilië, dat in 1822 onafhankelijk was geworden, op 1 augustus 1843 uitgaf in de waarden 30, 60 en 90 reis. Deze eerste zegels staan ook op de 85 c-zegel die 4 april verscheen. Brazilië was daarmee, na Groot-Brittannië (6 mei 1840) het tweede land in de wereld dat postzegels uitgaf. De zegel zit ook in een velletje.

Verder werd het 800-jarig bestaan van de universiteitsstad Siegen herdacht met een 100 c-zegel (oude gravure) en de 300e geboortedag van de filosoof Immanuel Kant (1724-1804), de man van de Verlichting, werd postaal herdacht met een 85 c-zegel waarop zijn portret en een vogel die uit een kooi werd losgelaten.

NB: De 2 mei-immissies komen aan bod in een volgende Kort.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Brazilië Duitsland Groot BrittanniëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.