In kort bestek… (297) Luxemburg als eerste met een NAVO-herdenkingszegel - Postzegelblog

In kort bestek… (297) Luxemburg als eerste met een NAVO-herdenkingszegel

0

In 296 meldde ik, dat er bijna zeker een aantal landen postaal aandacht zal besteden aan het 75-jarig bestaan van de NAVO. Luxemburg heeft zich op 12 maart al met een 1,40 eurozegel aangemeld waarop het NAVO-logo. Noorwegen heeft voor 4 april de NAVO-zegel gepland.

De laatste tien jaar verschijnen er steeds meer landen die hun diplomatieke betrekkingen postaal vieren (bijna een of twee albumbladen waardig). Luxemburg en Hongarije herdachten 100 jaar diplomatieke betrekkingen 12 maart met een velletje waarin twee 1,40 eurozegels waar landschappen.
Na de Spice Girls heeft de Britse Royal Mail er flink aangetrokken. Zo werd op 30 januari het 140-jarig bestaan van de Weather Forcasting gevierd met acht zegels en een velletje met beelden uit de geschiedenis van The Met Service.

Op 15 februari werd het 40-jarig bestaan gemarkeerd van de Jorvik Viking Center met acht zegels waarop archeologische vondsten uit de Vikingtijd. Afgebeeld worden o.a. een zwaard en een zilveren penny.

Deze twee emissies werden 5 maart gevolgd door een indrukwekkende set van acht zegels (plus een velletje) met de titel The Age of twee Dinosaurs.Het Noorse Bodö is uitgeroepen tot Culturele hoofdstad van Europa. Ter gelegenheid daarvan verschenen 6 februari twee zegels in de waarden Dominic 20 g (oplage 355.000) en Europa 20 g (oplage 1.055.000)).

Als gewoonlijk worden er ieder jaar ook nog twee andere landen uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Dat zijn Bad Ischl in Oostenrijk en het Estlandse Tartu.

De Bodö-zegel werd 28 februari gevolgd met een zegel ter viering van 400 jaar Kongsberg. Waarde Innland 20 gr (oplage 1.514.300).

Tot slot kunnen verzamelaars van Poolzegels (daarvan zijn er wereldwijd talrijke, de Duitse Deutsche Briefmarken Zeitung wijdt er heel vaak een hele bladzijde aan) die zegels toevoegen aan hun collectie, want Noorwegen gaf 14 maart drie zegels uit met Polar Motifs: Bear Island. Waarden en oplagen: Innland 100 g (180.000), Verden 20 g (155.000) en 55 kroner (255.000)

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NoorwegenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.