In kort bestek…(292} Konijn maakt plaats voor de Draak - Postzegelblog

In kort bestek…(292} Konijn maakt plaats voor de Draak

0

Op 10 februari 2024 breekt het “Nieuwe” Chinese Nieuw Jaar aan. Dan maakt het Konijn plaats voor de Draak. Enkele landen, waaronder Aland, de Verenigde Naties (afb) en Nederland (zie NB aan het slot) zijn al met een zegel waarop een Draak, gekomen.

Daarom de hoogste tijd om het pakket zegels dat aan het Jaar van het Konijn is gewijd onder de loep te nemen, want dat is niet mis. In totaal gaven niet minder dan 56 landen en eilanden één of meer zegels uit.

In alfabetische volgorde: Aland, Argentinië, Armenië, Aruba, Azerbeidzjan, Belarus, Bhutan, Bulgarije, Cambodja, China (afb),

Centraal Afrikaanse Republiek, Christmas Island, Curaçao, Djibouti, Duitsland, Eiland Man, Fiji, Frankrijk, Frans Polynesië, Gambia, Gibraltar, Groot-Brittannië, Grenada, Guernsey, Guinea, Guinea Bissau, Guyana, Hong Kong, Hongarije, Indonesië, Japan, Jersey, Kirgistan, Liechtenstein, Macau, Mongolië, Marchall Inlands, Nederland (afb),

Nieuw-Zeeland, Filipijnen, Polen (afb), Roemenië, Singapore, Sint Maarten, Taiwan, Tajikistan, Tsjaad, Thailand, Togo Togolese, Transnistrië, Tuvalu, Verenigde Naties, Verenigde staten, Uruguay en Vietnam. En nu controleren of de verzameling compleet is.

NB. Nederland, om precies te zijn, Post NL heeft 14 november in het kader van de PZ-rage (m.i. de bijl aan de wortel van de Filatelie), een velletje uitgegeven “getiteld” Konijn/Draak.


Tot slot naar Duitsland waar op 7 december de laatste zegels van 2023 verschenen, te weten een 370 c-zegel 75 Jahre Menschen-rechte en twee zegels in de reeks Helden der Kindheit. 85 c Käpt’n Blaubär en 100 c Pinocchio ( 5e editie).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Aland Armenië Aruba Bhutan Bulgarije Cambodja China Volksrepubliek China vóór 1949 Curaçao Duitsland Frankrijk Groot Brittannië Hong Kong Indonesië Japan Jersey Liechtenstein Monaco Nederlandse Antillen Nederland Wit-RuslandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 2,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.