In kort bestek…(287) Uitgifteprogramma 2024/1 komende vrijdag bekend - Postzegelblog

In kort bestek…(287) Uitgifteprogramma 2024/1 komende vrijdag bekend

0

Traditiegetrouw maakt PostNL op de eerste dag van de driedaagse postzegelshow Postex in Apeldoorn het postzegeluitgifiteprogramma voor de eerste helft van het komende jaar bekend. Aanstaande vrijdag is het weer zover.
Afgelopen vrijdag kreeg ik het programma voor 2024/1 van PostNL, maar daar rust een embargo op. Daarom kan ik er vrijdag 20 oktober meer over vertellen.

Maar nu eerst naar België, waar bpost het programma voor heel 2024 al bekend heeft gemaakt. En zoals gewoonlijk telt het jaar vijf uitgiftedata, die zijn:
_ 22 januari: Belgische iconische motoren; Muziekkiosken; verrassende glaskunst en Belgische uitvinders, Leo Baekeland.
_ 2 april: EuropaPost gemeenschappelijk. Thema Bedreigd onderwaterleven; Bijzonder baltsgedrag in België; Hedendaagse dans: een         Belgische geografie.
_ 10 juni: De Olympische droom; Emile Claus, meester van het licht; 150 jaar Wereldpostunie; Brecht Evens, Flora.
_ 20 augustus: Lichtgevende natuur; 1 UNIVERSE; Fantastieke Tom Frantzen; 100 jaar surrealisme in België cue.
_ 21 oktober: Cryptopostzegel; Pleinen van Aarlen; Fluisterende sterren en Kerstzegels, vrolijke kerstdiertjes.

Om in België te blijven, voor 23 oktober heeft bpost het velletje 75 jaar Cobra gepland. Aangezien “75 jaar Cobra” al door deze en gene onder de loep is genomen alleen een beschrijving van de kunstwerken op het velletje dat uitgevoerd is in een speciale kapvorm in de vorm van het woord Cobra.

Van links naar rechts : Ciel tropical, Corneille, 1971, La Louvière; Feuille orée, Pierre Alechinsky, 1972, La Louvière; Gouache, Karel Appel, Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Zelfportret, Serge Vandercam, Collectie KMSKA; Volume 14, Asger Jorn 1950, La Louvière. Waardeaanduiding 1 EUROPE. Oplage 40 604 velletjes.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland België Nederland MuseaNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.