In kort bestek…(285) Oostenrijk, Malta en Luxemburg in de prijzen - Postzegelblog

In kort bestek…(285) Oostenrijk, Malta en Luxemburg in de prijzen

0

Al enkele jaren kent Oostenrijk een reeks getiteld Musik. De Musik-zegel die vorig jaar 16 februari werd uitgegeven met daarop een trombone met als achtergrond een muziekblad uit een passend werk (100 c) is door de Duitse Motivgruppe Musik uitgeroepen tot ’s werelds mooiste muziekzegel 2022.

In totaal werden 69 muziekzegels door 55 landen ingezonden. Op de tweede plaats eindigde een zegel uit Uruguay waarop een balletdanseres (uitgegeven 28 november 2022) en derde werd een Griekse zegel waarop een mandolinespeler (14 september 2022). De Uruguayaanse zegel maakte deel uit van de joint issue uitgave Kunst van de U.P.A.E.P (Union Postal Américas, Espha, Portugal).

Malta heeft in de competitie van de “Sepac-landen” om de mooiste zegel van 2022 de eerste prijs veroverd. Het thema voor 2022 was Nationale drankjes. De winnende zegel zit links (met de opdruk Sepac) in een serie van vier zegels.

Dan naar Luxemburg, dat land gaf voor de tweede keer de mooiste Europazegel uit, zowel in 2022 als in 2023 dus. Het thema was “Peace, the highest value of humanity”. Het thema voor volgend jaar is Onderwater flora en fauna.

De winnende zegel verscheen 16 mei. Op die dag werden nog vijf zegels uitgegeven, onder meer een € 1,00-zegel ter gelegenheid van culturele evenementen Esch23, Esch sur Sur sedert 927 met een beeld van Lêtzeburg.

Verder onder andere een portretzegel van € 1,00 ter gelegenheid van de 200e geboortedag van acteur, dichter en toneelschrijver Edmond de la Fontaine (1823-1891), het 100-jarig bestaan van het monument  ter nagedachtenis van de gevallen Luxemburgse soldaten in de Eerste Wereldoorlog Cëlla Fra (Golden Lady), dat staat op de Place de la Constitution in het hart van Luxemburg Stad. Een velletje met vier € 1,00-zegel.

Dan nog drie zegels die 12 september werden uitgebracht. De  100e geboortedag van de componist en dirigent Jean Pierre Kemmer ( 1923-1991) werd met een 100 c-zegel herdacht; de Dag van de Postzegel 2023, dat dit jaar in Echternach werd gevierd werd met een € 1,00-zegel onderstreept en tot slot de Luxemburgse Sepac-zegel 2023. Het thema is dit jaar Traditionele markten en op een € 1,40-zegel een beeld van de markt in Velner Nessmoort.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Malta Oostenrijk Boeken Eerste WereldoorlogNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.