In kort bestek…(283) Een ´negatief´ stukje dat vrolijk eindigt - Postzegelblog

In kort bestek…(283) Een ´negatief´ stukje dat vrolijk eindigt

0

Dit wordt een ´negatief´ stukje, maar met een vrolijk eind. Het gaat om, ik heb er al eens eerder een opmerking over gemaakt, de Dag(en) van… Er gaat namelijk bijna geen dag voorbij of het is de Dag van , of de Dag voor…..

Neem nou de komende maand: 1 oktober, Internationale Dag van de ouderen, 7 okt., Internationale Dag van de borstkanker, 9 okt., Week tegen pijn, 10 okt., Werelddag van de geestelijke gezondheid, 11 okt., Coming out Day, 12 okt., Wereldreumadag, 14 okt., Dag van de palliatieve zorg, 15 okt., Internationale dag van de witte stok, 17 okt., Internationale dag voor de uitbanning van de armoede, 19 okt., Dag van de kanker en 27 okt. Dag van de ergotherapie.

Welgeteld zijn er in oktober dertien van de 31 dagen waarvoor nationaal of internationaal aandacht wordt gevraagd. Zo ook 10 oktober door de Verenigde Naties voor de Werelddag van de geestelijke gezondheid. Maar wat moet je je daar in de vredesnaam bij voorstellen. Worden er bijeenkomsten gehouden, lezingen, zijn er spotjes op tv, en ga zo maar door. Hoogstens iets op lokaal niveau. Maar zeker is dat niet de mensen worden bereikt die veel te dik zijn, zeker niet de tientallen miljoenen mensen die honger lijden, of op de vlucht zijn, in rampgebieden leven, zeker niet de jongelui die dagelijks zes uur op hun mobieltje zitten te staren, in plaats van aan sport te doen, of de scholieren die in de pauze de supermarkt bestormen om een koek en een blikje drinken te kopen, en zeer zeker m’n buurman niet die tegen me zegt als hij een sigaret opsteekt “Even m’n longen verwennen”.

Maar nu ben ik negatief genoeg geweest, nu moet ik positief gaan denken, en er van uit gaan dat de Postadministratie van de Verenigde Naties op 10 oktober niet voor niets, zoals elk jaar op 10 oktober.

World Mental Health Day memoreert, dit jaar met het thema Mental Health is a universal Human Right. De UNPA , de Postadministratie van de VN komt met drie velletjes: World Mental Health Day, (10 x $ 1,50). Journeé Mondial de la Santé Mentale (10 x CHF 1,80) en Welttag der Psychischen Gezondheid (10 x € 1,20). Oplage zowel van het NY-,het Genève-als het Weense velletje: 12.000 of te wel 120.000 zegels.

Om positief te eindigen, op 9 oktober worden de jaarlijkse Kinderzegels uitgegeven. Een bijzonder vrolijk velletje met Legopoppetjes. Maar daarover vertelt een van de komende dagen, waarschijnlijk zondag a.s., Bate bijna zeker meer.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland Verenigde Naties KinderpostzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel