In kort bestek…..(278) Nieuwe permanente zegels Britse koning Charles - Postzegelblog

In kort bestek…..(278) Nieuwe permanente zegels Britse koning Charles

0

Op 29  augustus heeft Royal Mail negen nieuwe zegels met de beeltenis van koning Charles in roulatie gebracht, zeven new low value stamps en twee high value.

Dat zijn de waarden 1p (sapphire blue), 2p (dark green), 5p (purple heather), 10p (aqua green), 20p (light green), 50p (state grey), 1,00 (woood brown), 2,00 (bright blue) en 5,00 (spruce green). Bijzonder is dat Royal Mail aan deze nieuwe set de opmerking toevoegt: Often called “make-up” values, they are typically used to “make up”remaining postage fees.

Nog even op een rijtje: per 31 juli jl. zijn permanente zegels zonder barcode niet meer frankeergeldig, op 23 maart verscheen een set bloemenzegels met daarop voor het eerst het silhouet van Charles en tot  slot op 4 april verschenen de eerste permanente zegels met de beeltenis van de koning (zie Kort 265)

Op 5 september wordt met zes  zegels en een velletje met vier zegels het feit gevierd dat het 65  jaar is geleden dat het kinderboek A Bear Called Paddington verscheen. Dat was het begin van een wereldsucces. De boeken werden in dertig talen vertaald en er zijn er meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. Ook zijn er meerdere tv-series gemaakt: van 1976-1980, van 1989-1990 en van 1997-2000. Bij de viering van het platina regeringsjubileum van Koningin Elizabeth op 2 juni 2022 trad Paddington op in een sketch.

Waarden en afbeeldingen op de zes zegels zijn: first class, Paddington with a jar of marmalade, first class, Paddington sawing wood, £ 2,00, Paddington pushing trolley, £ 2,00, Paddington holding an ice cream, £ 2,20, Paddington carrying presents en £ 2,20, Paddington and a crabb. En op de vier zegels in het velletje: first class, Paddington reaching for a marmalade sandwich, first class, Paddington and Mr. Gruber having elevenses, £ 2,00, Paddington and the Brown family having breakfast en £ 2,00, Paddington baking.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
KoningshuizenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.