In kort bestek…(267) Oproep met een verrassend resultaat - Postzegelblog

In kort bestek…(267) Oproep met een verrassend resultaat

0

Er is een aantal landen, waaronder Groot-Brittannië en België, dat filatelisten jaarlijks oproept om ideeën aan te dragen voor het volgende jaar, of voor het jaar daarop. Dat het resultaat zo verrassend kan zijn had ik nooit gedacht.

Dat blijkt uit de oproep in Fhilanews – Magazine voor wie van postzegels houdt van bpostt (2023/2) waar boven staat “Bepaal mee de collectie 2025” en vervolgt: Weet u dat bijna alle ideeën van de collectie voor 2023 zijn aangebracht door filatelisten zelf. Misschien is uw suggestie in 2025 wel aan de beurt! Laat ons weten welke historische gebeurtenis, evenement of origineel onderwerp u graag op postzegels wilt zien. Stuur uw aanvraag naar bpos Philately & Stamps, t.a.v. Carla De Boodt, Egide Waelschaertsstraat 16, 2800 Mechelen, voor 31 oktober. Wie weet ontdekt u uw idee in de Collectie 2025. (NB. Mogelijk voelen België-verzamelaars hier zich ook geroepen.)

Hoewel al enkele voor dit jaar zijn geplande emissies zijn besproken hierbij toch nog een totaal overzicht :
Op 23 januari, een velletje met tien identieke zegels ter ere van de 50e verjaardag van koningin Mathilde; een velletje met vijf verschillende zegels Art-nouveaujaar in Brussel; een velletje met vijf verschillende zegels Grote kuuroorden van Europa-Spa; een velletje met tien identieke zegels met een werk van de kunstenares Anne-Mie van Kerckhoven.

Op 30 maart: een velletje met vijf verschillende zegels 100 jaar Sabena; een velletje met vijf verschillende zegels Overdekte galerijen en een velletje met tien identieke zegels 75 years of the Universial Declaration of Human Rights.

 

Op 12 juni, een velletje met vijf zegels 10 jaar Koningschap Z.M. de Koning; een velletje Special Olympics World Games (geestelijk gehandicapten) in Berlijn; een nieuw RP-zegel (aangetekend) met daarop een kwartel getekend door de overbekende vogeltekenaar André Buzin; de PostEurop-Europazegel (Vrede), vijf identieke in een velletje; een eerbetoon aan de grootmeester van de animatie, Raoul Servais vijf verschillende zegel in een velletje.

Op 26 augustus, een nieuwe aflevering in de Pleinenreeks, nu Kortrijk; WK Breaking; Spinnnpracht en De smakelijke geschiedenis van de frietkot.

Op 21 oktober, Insuline, een medische revolutie; 75 jaar Cobra; Belgische iconische auto’s en een kerstzegel, kerstsymboliek.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
België KerstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel