In kort bestek…..(262) Vis niet achter het net - Postzegelblog

In kort bestek…..(262) Vis niet achter het net

0

Hier volgt een mededeling voor alle filatelisten die België in hun portefeuille hebben, voor verzamelaars van “royalty”-zegels en voor verzamelaars van bijzonder zegels, zoals bijvoorbeeld de Oostenrijkse coronazegel van toiletpapier: bestel het velletje “10 jaar Koningschap Z.M. de Koning” dat bpost 12 juni uitgeeft NU!.

Wat maakt deze uitgifte zo bijzonder in vergelijking met het velletje “Gelukkige 50e verjaardag H.M. de Koningin”, dat 23 januari verscheen. Beide hebben een oplage van 21.650, het verschil zit hem echter in de beelden. In het velletje koningin Mathilde zitten tien keer dezelfde portretzegel, maar in het velletje, waarmee tien jaar koningschap van Filip wordt gevierd zitten twee keer vijf zegels met verschillende beelden. Bovendien is/was de zegel van de koningin los verkrijgbaar, zodat er eigenlijk 216.000 zegels verkrijgbaar waren/zijn. Maar bij mijn weten zijn de zegels uit het koningsvelletje niet per set van vijf te bestellen. Mocht dat wel het geval zijn dan zal, gezien de oplage het velletje toch snel uitverkocht zijn. Vis dus niet achter het net.

En wat staat er op de vijf bewuste zegels waarvan de beelden pas op 12 juni openbaar worden gemaakt: Koning Filip en Prinses Elizabeth; Koning Filip en Koningin Mathilde in Congo; Koning Filip en Koningin Mathilde op Tomorowland; Koning Filip en de kinderen in het Paleis en Koning Filip in A400M (militair vliegtuig). Waardeaanduiding 1.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
BelgiëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 2,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel