In kort bestek…(261) Sporthilfe, legende Robin Hood en kroning Charles III - Postzegelblog

In kort bestek…(261) Sporthilfe, legende Robin Hood en kroning Charles III

0

Al lange tijd geeft de Duitse Post op een van de eerste dagen van de maand een aantal emissies uit. Zo bijvoorbeeld op 5 januari, 2 februari, 1 maart en 6 april. Voor mei werd geen uitzondering gemaakt. Centraal staat 4 mei de emissie Sporthilfe, een jaarlijkse serie die haar oorsprong vindt in de nadagen van de Deutsche Mark.

De drie zegels zijn gewijd aan paralympische disciplines, te weten: 85+40 c, rolstoelbasketball, 100+85c, atletiek en 160+55c, alpineskiën. De bijslag komt ten goede aan Deutsche Sporthilfe. Tot de paralympische disciplines behoren ook voetbal voor blinden, judo en gewichtheffen.

Verder verschenen 4 mei: De PostEuropÉuropazegel met het gemeenschappelijke motief Peace (op de Duitse zegel: Frieden -höchstes Gut der Menschheit), waarde 80c; een 80c-zegel waarmee aandacht wordt gevraagd voor de Internationale Briefmarken Ausstellung IBRA in Essen, op de zegel drie bezoekers van wie één met een loep; de vierde 4-meiemissie toont de Kirchenberg Waldorf, die in het gelijknamige deel van Thüringen staat. De kerk werd in het jaar 982 voor her eerst in oorkonden vermeld, de huidige kerk werd echter pas in 1587 gebouwd. NB. Wat de IBRA betreft, er zijn altijd landen die een zegel wijden aan tentoonstellingen. In dit geval onder andere Roemenië met een 11 lei-zegel (afb.).

image description

Waarschijnlijk is Royal Mail door het gemeenschappelijke PostEuropthema van vorig jaar (Legends and tales) op het idee gekomen om een serie te wijden aan Robin Hood, de volksheld die in de 12e eeuw leefde en volgens de legende de rijken bestal en de buit verdeelde onder de armen

 

Hoe dan ook, op 13 april beleefde Robin Hood op tien zegels (2 x 2nd, 2 x 1st, 2 x 2,00 en 2 x 2,20) weer zijn avonturen: Robin Hood is declared an outlaw, Meets Little John, Friar Tuck meets Robin Hood, Robs the rich, Winst he archery countest, Captures the sherriff, Helps Maiden Marian escape, Marries Maiden Marion, King Richard removes the disguisse en Shoots his last arrow.

Dan heeft Royal Mail 6 mei de kroning van Charles IIII bezegeld met een velletje waarin vier zegels (2 x 1st en 2 x 2,20): The coronation, Diversity and Community,The Commonwealt en Sustainability and Biodiversity.

Tot slot werd 17 mei de Britse komedieserie Blackwater, 40 Years of Laughs (met o.a. Rowan Atkens) gevierd met acht zegels in de waarden 2 x 2nd, 2 x 1st, 2 x 2,00 en 2 x 2,20.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.