In kort bestek…..(259) Verenigde. Naties: Bedreigde flora en fauna, World Art Day - Postzegelblog

In kort bestek…..(259) Verenigde. Naties: Bedreigde flora en fauna, World Art Day

0

Met twaalf bijzondere zegels heeft de UNPA, de Postadministratie van de Verenigde Naties op 3 maart de reeks Bedreigde dieren en planten voortgezet. De uitgave markeert daarmee het 50-jarig bestaan van de Overeenkomst omtrent de internationale handel in bedreigde dieren en planten. In het Engels: Convention on International Trade in Endangered Spieces of Wild Fauna and Flora, CITES. De overeenkomst werd op 3 maart 1973 in Washington D.C. getekend.

Er verschenen 3 maart j.l. vier zegels in de waarde 145c/New York, vier zegels in de waarde 150 rappen/Genèva en vier zegels in de waarde 120 eurocent/Wenen.

 

In 2012 werd tijdens een vergadering van de International Association of Art unaniem besloten om een mondiale dag in het leven te roepen voor de kunst. Ter gelegenheid van de World Art  Day gaf de UNPA 15 april een set van zes zegels uit, als gewoonlijk ook van elke zegel een velletje.

Afgebeeld worden, World Art Day, USS 0,63, Henry Moore, Rechning Figure, 1951; USS 1,45, Le Corbusier, Pinton; Journee Mondiale de Art, CHF 1,10, Rora Marie, Soleil Ëclatant, CHF 2,30, Toshihiro Hamano, Dove of Peace; Welt Kunsttag, € 1,10, Paplo Picasso, The Fall of Icarus en € 1,90, Yves Pede, The Spirits of ancestors.

Aangetipt—Duitsland, 1 maart, Dag van de postzegel, afgebeeld wordt de bekende Stralund Brief op een zegel vann 85 c, ook in een velletje plus tekst; 180c, 150e geboortedag van de componist Max Reger (1873-1916).

Een 85c-zegel ter gelegenheid van het feit dat op 16 oktober Walt Disney (en collega’s) in Los Angeles de beroemde Dysneystudio oprichtte; tot slot een groetzegel van 70c met een bloemengroet.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Duitsland Oostenrijk Verenigde Naties DisneyNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.