In kort bestek…(258) Nederlandse Europazegel verschijnt 9 mei: Vrede - Postzegelblog

In kort bestek…(258) Nederlandse Europazegel verschijnt 9 mei: Vrede

0

Aanvankelijk was het thema voor de PostEurop/ voor 2023 Onderwaterwereld, maar door de oorlog in Oekraïne werd op de CEPT/PostEurop-vergadering van 27 april 2022 besloten het gemeenschappelijke thema in de ijskast te zetten en voor een gemeenschappelijk ontwerp te kiezen: PEACE, the highest value of humanity/ Vrede, de hoogste waarde van de mensheid.

 

Net als in 2016 werd door PostEurop een wedstrijd uitgeschreven voor een gemeenschappelijk ontwerp dat werd gewonnen door Luxemburg: kleurrijke oneindige knopen die in een dubbele hartvorm in elkaar zijn geraakt. De knopen eindigen in gestileerde handen., die met elkaar zijn vervlochten. Op 9 mei verschijnt de Nederlandse emissie: zes identieke zegels in een velletje, waardeaanduiding internationaal 1, oplage 60.000 velletjes.

 

Van een aantal landen is inmiddels ook de uitgiftedata bekend: 9/5, Åland, 12/6. België, 5/5, Frankrijk, 30/3, Gibraltar, 10/5, Guernsey, 9/5, Jersey, 5/5, Oostenrijk, 9/5,Tsjechië, 27/4, Zweden en 2/5, Zwitserland.

 

België presenteert zijn PostEuropzegel dus 12/6, Maar eerst terug naar de tweede emissie dag van dit jaar, 20 maart j.l. Toen verschenen vier emissies en weer niet van die kleine, bij voorbeeld een formaat van 19 bij 29 centimeter, Verborgen bodemleven. Zoals eerder opgemerkt , ik kan me niet voorstellen dat men zo’n mooi velletje ‘’ontleedt” om met één zegel een brief te frankeren.

 

En wat verscheen: een velletje met vijf zegels (1 Europ) om het feit te herdenken dan honderd jaar geleden de Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena werd opgericht; een velletje met vijf zegels (1) waarop overdekte galerijen; tien identieke zegels (1, met een gezicht en een grote vingerafdruk) ter gelegenheid van 75 jaar rechten van de mens, en een velletje (dus beter VEL) met vijf zegels (2), gewijd aan verborgen bodemleven.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland Aland België Frankrijk Oostenrijk Zweden Zwitserland Europa CEPTNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.