In kort bestek…(256) Eerste bijzondere zegels met silhouet Charles III - Postzegelblog

In kort bestek…(256) Eerste bijzondere zegels met silhouet Charles III

0

In Kort bestek 254 werd aangekondigd dat met ingang van 31 juli de Machinzegels zonder barcode niet meer frankeergeldig zijn, later het bericht dat de eerste vier permanente zegels met de beeltenis van koning Charles III op 8 maart in omloop zouden worden gebracht en nu presenteert de Royal Mail op 23 maart de eerste bijzondere zegels waarop het silhouet van Charles.

Op deze eerste zonnige set acht zegels met bloemen, te weten een iris, een lelie, een zonnebloem, een tulp, een pioenroos, waterkers, een roos en een dahlia,

Maar nog een markeerpunt in de Britse postale geschiedenis. Op 9 maart verscheen de laatste emissie met het silhouet van koningin Elizabeth. Deze emissie, acht mooie spoorwegzegels en een velletje met vier zegels is gewijd aan het 100-jarig bestaan van de Flying Scotsman.

Op de zegels door mooie landschappen “voorrazende” treinen, op de zegels in het velletje afbeeldingen van posters/affiches die tussen 1920 en 1930 zijn gebruikt.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Koningshuizen SpoorwegenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.