In kort bestek…(254) Einde Machin zonder barcode, eerste zegels koning Charles - Postzegelblog

In kort bestek…(254) Einde Machin zonder barcode, eerste zegels koning Charles

0

 

Stap voor stap neemt Groot-Brittannië afscheid van de Machin-zegels met de beeltenis van de vorig jaar overleden koningin Elizabeth, waarvan er afgezien van de vele zegels in rollen en velletjes sinds juni 1967 ongeveer zo’n 400 zegels zijn uitgegeven. Machinzegels zonder barcode zijn met ingang van 31 juli niet meer frankeergeldig.

Maar de opvolger van de Machin heeft zich inmiddels aangekondigd. Voor “customers” bij de Royal Mail zijn de eerste vier 8 februari verkrijgbaar en vanaf 4 maart kan ermee worden gefrankeerd. De eerste vier hebben de volgende waaarden,1st {donkerpaars) , 2nd (lichtgroen), 1st Large (lichtblauw), 2nd Large (donker roze groen).

Tot slot, 16 februari verschenen 17 zegels ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de comics Marvels X-Man in juli a.s..

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Groot BrittanniëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel