Happy New Year 2023! - Postzegelblog

Happy New Year 2023!

0

De beste wensen voor alle medewerkers van Postbeeld, alle lezers van Postzegelblog en alle bloggers. De kerst en de kerstmarkten zijn voorbij; de oliebollen en de appelflappen zijn in kilo’s verkocht; het mooie vuurwerk was weer minutenlang in de lucht te zien. De lijst der lijsten, de TOP2000 is weer voorbij met de welbekende nr 1. We nemen afscheid van 2022 en verwelkomen 2023 met veel events en herdenkingen. In deze blog even kort kerst en nieuwjaar.

Eenzame kerst – André Hazes

‘Eenzame kerst’ is geschreven door André Hazes en Tonnie Leroy en geproduceerd door Job Maarse. Hazes schreef de tekst gebaseerd op zijn ervaring in de jeugdgevangenis De Corridor in Zeeland. Dit combineerde hij met de ervaring van een cafébezoeker van De Krommerdt, waar hij toentertijd werkte als zingende barman. Hij schreef de tekst op een melodie geschreven door zijn neef Tonnie Leroy. Er gaan verhalen dat Hazes het nummer zong in het café en toen was ontdekt, maar dat is onjuist. Toen Hazes het nummer had geschreven, overtuigde zijn neef hem om een demo op te nemen en deze te laten luisteren door Willy Alberti. Hoewel het idee van de twee neven was om het lied te laten inzingen door Alberti, zei Alberti nadat hij de demo had geluisterd dat de originele zanger ook het nummer moest inzingen. Het lied werd met B-kant Dievenwagen, geschreven door Alberti, uitgegeven door Philips. De single heeft in Nederland de gouden status.

Nederland (2009): Prestigeboekje 22 – André Hazes.

‘Eenzame kerst’ stond 6x in de TOP2000. ‘Eenzame kerst’ staat in de TOP2000 van 2008 voor het laatst op plaats 1522:

https://www.youtube.com/watch?v=jD5JUiXADW4

 

Happy New Year – ABBA

‘Happy New Year’ is een nummer van de Zweedse groep ABBA van hun album Super Trouper uit 1980, met zang van Agnetha Fältskog. Het had oorspronkelijk een zeer beperkte release als single in december van dat jaar. De werktitel van het nummer was ‘Daddy Don’t Get Drunk on Christmas Day’.

De Spaanstalige versie van het nummer, ‘Felicidad’, werd in 1980 uitgebracht in Spaanstalige gebieden. De single stond naar verluidt in de top 5 in Argentinië en stond op de Zuid-Amerikaanse versies van het Super Trouper-album. Het werd voor het eerst op cd uitgebracht als onderdeel van de Amerikaanse Polydor – compilatie Más ABBA Oro uit 1994, en in 1999 bij de uitgebreide heruitgave van ABBA Oro: Grandes Éxitos.

In 1999 werd de Engelse versie van het nummer opnieuw uitgebracht voor het nieuwe millennium en stond op nummer 27 in Zweden, nummer 15 in Nederland en nummer 75 in Duitsland.

In 2008 werd het opnieuw uitgebracht in verschillende landen en stond het op nummer 4 in Zweden, nummer 11 in Noorwegen en nummer 25 in Denemarken. Het kwam in 2009 opnieuw binnen in de Zweedse en Noorse hitlijsten op nummer 5 in beide hitlijsten en nummer 8 in Nederland in 2011.  Sindsdien is het doorgegaan naar regelmatig in kaart brengen in sommige landen bij de jaarwisseling van het nieuwe jaar. Het lied werd ook een hoofdbestanddeel van de nieuwe jaarperiode (en nieuwe maanjaar ) in Vietnam.

‘Happy New Year’ staat 24x in de TOP2000 vanaf 1999. ‘Happy New Year’ staat in de TOP2000 van 2022 op plaats 601:

https://www.youtube.com/watch?v=3Uo0JAUWijM

 

New Year’s Day – U2

‘New Year’s Day’ is een nummer van de Ierse band U2. Het nummer werd samen met het nummer Treasure (Whatever Happened To Pete The Chop?) Op 10 januari 1983 uitgebracht als single.

De vier postzegels met U2 albumtitels.

New Year’s Day is de eerste single van het album War uit 1983. Dit nummer verscheen ook op de albums Under a Blood Red Sky en The Best Of 1980 – 1990 & B-Sides. Het nummer werd voor het eerst ten gehore gebracht op 20 december 1982 in Belfast. In Nederland was dat in Hattem tijdens een live optreden voor het Veronica Hilversum 3 programma Countdown Café. De plaat werd wereldwijd een hit. In thuisland Ierland werd de 2e positie bereikt en in het Verenigd Koninkrijk de 10e positie in de UK Singles Chart.

Het souvenirvel toont een panoramisch uitzicht op het Wembley Stadium in Londen tijdens de tournee van de groep in 2009.

In Nederland werd de plaat veel gedraaid op Hilversum 3 en werd een radiohit in de destijds drie hitlijsten op de nationale publieke popzender. De plaat bereikte de 11e positie in zowel de Nederlandse Top 40 als de TROS Top 50. In de Nationale Hitparade werd de 9e positie bereikt. In de Europese hitlijst op Hilversum 3, de TROS Europarade, werd géén notering behaald.

Twee zegels met hetzelfde ontwerp maar met twee verschillende waarden.

In België bereikte de plaat de 17e positie in de Vlaamse Ultratop 50 en de 20e positie in de Vlaamse Radio 2 Top 30.

Twee verschillende zegels met teksten van ‘With or Without You’.

An Post gaf in 2002, 2019, 2020 zegels uit van de legendarische Ierse band U2. ‘New Year’s Day’ staat 23x in de TOP2000 vanaf 2000.

‘New Year’s Day’ staat in de TOP2000 van 2022 op plaats 602:

https://www.youtube.com/watch?v=jeYCyCaK_5k

 

 

Gelukkig Nieuwjaar 2023!

 

 

Oudejaarstompouces van de HEMA. Een nieuwe traditie?

 

Meer info:

Eerdere blogs ‘Kersttradities’: https://www.postzegelblog.nl/tag/kersttradities/

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Kerst Populaire MuziekNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (8 stemmen, gemiddeld: 4,63 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)