In kort bestek…(249) Pluizenbol van paardenbloem op Belgische rouwzegel – bpost presenteert programma 2023 - Postzegelblog

In kort bestek…(249) Pluizenbol van paardenbloem op Belgische rouwzegel – bpost presenteert programma 2023

0

Ook een rouwzegel kan bijzonder zijn. Dat bewijst de Belgische bpost met de rouwzegel die 24 oktober is uitgegeven (waardeaanduiding: 1 PRIOR) . Op de zegel een pluizenbol van een paardenbloem in de wind, waarvan enkele pluisjes als parachutes wegzweven. bpost over het motief ” De paardenbloem gedijt overal, ook in moeilijke omstandigheden. Daarom wordt ze vaak geassocieerd met de kracht om uit te stijgen boven de uitdagingen van het leven en het vermogen om emotionele kwetsuren te helen. Zoals dat zo is bij het verlies van een geliefde”.

Verder verscheen 24 oktober een velletje ter gelegenheid van de heropening van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSKA). Op het velletje de gerestaureerde voorgevel met onderin gerestaureerde ruimtes, o.a, Cleopatra laat gif proeven door ter dood veroordeelde gevangenen (afb). Oplage velletjes. 45.704; waarde:

.
Dan twee kerstzegels met afbeeldingen van sneeuwbollen. Op de ene (waarde 1+1) een sneeuwpop, op de andere een kleurrijk dorp (waarde EUROPE). De zegels zitten in boekjes. Oplage: 85.785 blaadjes.

 

Tot slot verscheen 24 oktober een boekje met 50 zelfklevende zegels met als titel Groenten”. Afgebeeld worden: courgette, radijs, erwt, rode kool, asperges, ui, bloemkool, tomaat, prei en wortel. Waardeaanduiding 1.

 

Bpost heeft inmiddels het uitgifteprogramma voor 2023 bekend gemaakt. In België kennen ze vijf emissiedata en het jaar wordt geopend op 23 januari met een emissie ter gelegenheid van de 50e verjaardag van koningin Mathilde. Verder: Art nouveaujaar in Brussel; waarschijnlijk een nieuwe reeks met als titel Grote kuuroorden in Europa-Spa (De traditionele serie Werelderfgoed van de VN had dit jaar ook als thema Kuuroorden; zie Kort 241); beeldend kunstenares Anne Mie Van Kerkhoven (*1951) – klok.
Voor 30 maart: 100 jaar luchtvaartmaatschappij Sabena; 75 Years of the Universal Declaration of Human Rights; Overdekte galerijen; Verborgen bodemleven.
Op 12 juni: koning Filip tien jaar op de troon; Special Olympics World Games Samen onverslaanbaar; PostEuropzegel(s) met gemeenschappelijk thema Vrede; Raoul Servais (*1928), pionier van de Belgische animatiefilm.
Op 28 augustus: Pleinen van België – Kortrijk; Wereldkampioenschap Breaking; Spinnenpracht; De smakelijke geschiedenis van het frietkot.
Op 23 oktober: Insuline, een medische revolutie; 75 jaar Cobra; Belgische iconische auto’s; Kerstzegels (kerstsymboliek). Verder staan er twee permanente zegels gepland: kanoetstrandloper en kwartel.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
België Kerst MuseaNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel