In kort bestek…(246) Nieuwe aanwinst in Oostenrijks rariteitenkabinet: Ein Postlerhemd - Postzegelblog

In kort bestek…(246) Nieuwe aanwinst in Oostenrijks rariteitenkabinet: Ein Postlerhemd

0

Als er een filatelistisch rariteitenkabinet zou bestaan, dan zouden daar al heel wat Oostenrijkse zegels inzitten die er de afgelopen jaren zijn uitgegeven. Denk bij voorbeeld aan de coranazegels van toiletpaper en in de vorm van een mondkapje, de zegels met een ijsmuts, wanten, lederhozen, dindl, steierhut, de Swarovski-zegels, de Brexitzegel met de kaart van Europa waarop Groot-Brittannië ontbreekt, de eerste digitale zegel en de houtenzegel.

Op 21 oktober wordt er aan deze rij van curiositeiten weer een exemplaar toegevoegd onder de benaming Ein Postlerhemd die bestaat uit materiaal van overhemden van mensen die bij de Oostenrijkse Post werken (recycling). De gebruikte kledingstukken werden in een papiermolen versnipperd, met water vermengd en vermalen. De brijachtige stof werd daarna gezeefd en droog geperst. De harde papiersoort die ontstond kon daarna voor het drukken van postzegels worden gebruikt. Het blauw van de hemden komt nog duidelijk op de zegel terug. De zegel heet Ein Postlerhemd. Op de zegel drie voorschriften: nicht waschen, nicht bügeln en nicht bleichen. De prijs is niet mis, 820 cent. Oplage: 150.000

.
Eerder verscheen deze maand een 230+50 c-zegel 50 Jahre Licht ins Dunkel een samenwerkende (overkoepelende) organisatie van Lebenshilfe Österreich, Rettet das Kind, Östenreichischer Kinderdörfer (GÖK), die Kinderfreunde Österreich , de UNICEF en Diakonie Österreich. Oplage: 160.000 stuks.

Verder 10 oktober: een 3,00€-zegel 100 Jahre Niederösterreich waarop het ‘’Landhaus” in St. Pölten, het‘’Schiff” genoemd. Oplage: 160.000.

Tot slot verscheen 14 oktober een 100c-zegel getiteld Trommelspeicher in een oplage van 360.000 zegels in velletjes van 10 zegels. Op de zegel een portret van de uitvinder Gustav Tauscheks (1899-1945) met daaronder één van zijn uitvindingen, de Trommelspeicher. .

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Groot Brittannië OostenrijkNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel