In kort bestek…(242) Duitse Post biedt thematische verzamelaar ruime keuze - Postzegelblog

In kort bestek…(242) Duitse Post biedt thematische verzamelaar ruime keuze

0

Oostenrijk geeft nogal wat zegels uit die deel uitmaken van reeksen. Duitsland echter is op dit gebied de kampioen. Welgeteld staan daar momenteel 17 lang- en kortlopende reeksen op het programma.

De langlopende – soms tientallen jaren – zijn Wihlfahrt, Sporthilfe, Leuchttürme, Jugend, en eigenlijk ook de jaarlijkse zegel Dag van de Postzegel. De lijst kortlopende reeksen telde tien uitgiften en daar zijn respectievelijk 7 juli en 1 september twee nieuwe bijgekomen: te weten Superhelden en Sehenswürdigkeiten in Deutschland. De kortlopende zijn: Helden der Kindheit, Street Art, U-Bahnenen Stationen, Himmels ereichnisse, Tierbabys, Deutschland von Oben, Optische Täuchungen, Sagenhaftes Deutschland, Aufrechte Demokraten en Deutsche Fernsehlegenden.

Sinds 1 september dus, de twee nieuwe meegerekend, welgeteld 17 reeksen. Thematisch gezien een ruime keuze. En als de nieuwe permanente zegels Welt auf Briefe (zie Kort 239), die sinds december vorig jaar worden uitgegeven worden meegerekend en die ook veel thema bieden wordt de keuze nog groter.

Om bij Duitsland te blijven, want de Deutsche Post zit nooit stil, zijn, afgezien van de uitgiften Welt der Briefe de volgende emissies verschenen: Op 2 juni: 85+40 c, klimaatbescherming, een kaart van Zuidpoolgebied en een keizerspinguïn ( Aptenodytes forsten); 2 x 100c, uitbreiding reeks Deutschland von oben (IV), luchtopname van de monding van de Isar; 370c, 50e verjaardag van de Wereldmilieuw-conferentie van Stockholm, opening van de conferentie; 85c, orgaantransplantatie, twee handen omklemmen een hart; 3 juni, 85c, G-7 voorzitterschap van Duitsland, het G-7 embleem op een donkere achtergrond.

Op 7 juli, Superhelden (I), 85c, Super-Man ‘’zweeft’’ boven de straten van New York; 70c, uitbreiding van de langlopende reeks Leuchttürme (XXVI), vuurtoren Friedrichsort (1969-1971); 85c, 1000 jaar Stadt Stendal, diverse gebouwen; 110c, 200e geboortedag van Gregor Johann Mendel (1822-1884), Oostenrijkse geestelijke en bioloog; 100 c, 100e geboortedag van Hans-Jürgen Wischnewski (1922-2005), Duitse sociaal democraat en politicus; 85c, klimaatbeheersing, kindertekening.

Op 4 augustus, de jaarlijkse Jugendmarken, amfibieën 85+40c,alpenwatersalamander (Triturus alpestris), 100+45c, boomkikker (Hyla arborea) en 160+45c, vuursalamander (Salamandra salamandra) ; reeks U-Bahnen Stationen (VII), 85c, U-Bahn- Haltestelle Heumarkt, Keulen; 160c, algemenen vergadering van de Ökumenischen Rates des Kirchen in Karlsruhe, bonte scheepjes met gekruiste masten.

.

Op 1 september, Sehenswürdigkeiten in Deutschland (I), 85c, Schloss Neuschwanstein bij Füssen, Beieren; uitbreiding Helden der Kindheit (IV), 2 x 85c, Papa Schlumpf (smurf) met muzikanten en Pumuckl.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Duitsland Oostenrijk ZwedenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.