In kort bestek…(239) Duitse permanente reeks Welt auf Briefe telt 1 september al 16 zegels - Postzegelblog

In kort bestek…(239) Duitse permanente reeks Welt auf Briefe telt 1 september al 16 zegels

0

Vorig jaar 2 december startte de Duitse Post een nieuwe reeks permanente zegels (zie Kort 215) in origamistijl met als titel Welt der Briefe. Twee maanden later (zie Kort 220) meldde de Deutsche Briefmarken Zeitung dat de reeks in totaal uit zestien zegels zou bestaan. Maar nu, weer enkele maanden later, staat de teller al op genoemde zestien zegels. Tijd voor een recapitulatie van deze reeks met zijn vrolijke en originele zegelbeelden.

De eerste zegels verschenen dus 2 december vorig jaar, vier stuks: 5c, een witte waterlelie (Nymphaea alba) samengesteld uit brieven en potloden. Dit is een zgn. bijplakzegel; verder: 85c, Duif uit gevouwen papier; 100c, Tweemaster met brieven als zeilen en 160c, Brief als vlieger. Alle vier zegels zijn ook uitgegeven als Folienblat/zelfklevend.

Op 3 januari een 275c-zegel met daarop een Vulpen als vuurtoren. Dezelfde zegel werd 3 februari nogmaals uitgegeven maar nu zegt de Duitse post erbij ‘’nassklebend’’.

Op 1 maart weer vier zegels: 70c, Brieven cirkelen rond Saturnus; 100c, Rode Dubbeldekker; 195c, Halve maan met brieven en 225c, Ruimtesonde boven planeet.

Eén zegel op 7 juli, 170c, Brief en pincet in avondlicht.

Op 4 augustus voor de derde keer vier zegels: 32c, Postzegel met parels; 37c, Windmolen met brieven als wieken; 45c, Boom met brieven als bladeren en 95c, Ballon met een brief als mand. Ook deze vier zijn uitgegeven als Folienblat/zelfklevend.

En op 1 september verschijnen al nummer 15 en 16 in deze reeks: 50c, Brief samengesteld uit vlinders en 370c, Gloeilamp die door een brief gaat gloeien.

Welt auf Briefe is de negenede permanente reeks van Duitsland. Op een rijtje: Bundespresident Heuss, Bundespresident Heinemann, Unfallverhütung, Industrie und Technik, Burgen und Schlösser, Frauwen der Detschen Geschichte, Sehenswürtigkeiten en Blumen. Van de Bloemenreeks (2005/2020) werden afgezien van de Folienblätter, 66 zegels uitgegeven, de laatste twee 3 januari j.l.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Duitsland VogelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 2,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel