In kort bestek…(237) PostEurop, SEPAC, Norden, en …Euromed Postal - Postzegelblog

In kort bestek…(237) PostEurop, SEPAC, Norden, en …Euromed Postal

0

Zeker, we hebben PostEurop, SEPAC, Norden (waar we dit jaar overigens nog niets over hebben gehoord), en alle drie hebben ze jaarlijks een gemeenschappelijk thema. Maar we hebben ook nog Euromed Postal dat is voortgekomen uit MedEurop, een samenwerkingsverband van landen rond de Middellandse Zee en enkele Balkanlanden, dat in 2011 is opgericht en dat sinds 2014 zegels uitgeeft, ook met een gemeenschappelijk thema.

Intussen hebben de volgemnde thema’s de revue gepasseerd: 2014, The Mediterranean; 2015, Boats used in the Mediterranean; 2016, Fish in the Mediterranean; 2017, Trees in the Mediterranean; 2018, Houses in the Mediterranean; 2019, Costumes used in the Mediterranean; 2020, Traditional Gastronomy; 2021, Handcraft juwelery; 2022, Maritime archology or Antique Cities; en voor 2023 is voor Mediterranean Festivals gekozen.

Vorig jaar hebben 21 landen zegels met juwelen uitgegeven, dat zijn: Albanië; Algerije; Kroatië; Cyprus; Egypte; Frankrijk; Griekenland (afb); Jordanië; Libanon; Malta; Montenegro; Marokko; Portugal; Slovenië; Spanje; Tunesië; en Turkije.

Voor zover bekend (later dit jaar volgt een update) hebben inmiddels Cyprus (afb) en Slovenië een zegel uitgeven.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Afghanistan Albanië Algerije Albanië Cyprus Egypte Frankrijk Griekenland Kroatië Malta Marokko Portugal Slovenië Spanje TunesiëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.