In kort bestek…(236) Royal Mail: Unsung heroes, Cats. Pride; Bitmingham 2022 Commonwealth Game - Postzegelblog

In kort bestek…(236) Royal Mail: Unsung heroes, Cats. Pride; Bitmingham 2022 Commonwealth Game

0

Natuurlijk is het toeval, maar het is wel heel bijzonder, dat terwijl we naar beelden kijken van de oorlog in Oekraïne, naar de hulpverleners tussen de puinhopen, in de kapotgeschoten dorpen en steden, aan het front in ziekenhuizen en scholen, dat Royal Mail 5 mei een emissie bestaande uit tien 1st-zegels en een velletje (2 x 1st, 2 x 1.85) heeft uitgebracht waarmee alle stille en ‘onzichtbare’ vrouwelijke hulpverleners tijdens de Tweede Wereldoorlog worden geëerd: Unsung Heroes: Women of World War II.

 

Op de tien 1st-zegels: Protecting Civilians; Deciphering Enemy Messages; Nursing on the Front Line; Supplying Military Producs; Repairing Army Vehicles; Lighting in the way to Victory; Arming the Fleet; Maintaining RAF Aircraft; Powering the War Effort (Factory Workers); Meeting Britain’s Demand (Women’s Land Army.

 

Behalve de tien 1st-zegels verscheen ook een velletje met vier zegels: 1st, Pilots meet in their very poor briefing room; 1st, Pilot climbing into the cockpit of a Supermarine Spitfie; 1,85, Pilot completing her post-f;light paperwork in a Lockhead-Hudson; 1,85, Pilots of the No.5 Ferry Pool
disembarking from an Avro Anson.

 

Tot slot twee Eerste dag enveloppen: de ene met het stempel ‘Thousends of Women needed now Edinburg 5.5.2022’, de ander ‘Women! You are needed London 5.5.2022’ Na de Heroes of the covid pandemonic (zie Kort 227) opnieuw dus, om in militaire termen te spreken, opnieuw een voltreffer van de Royal Mail.

Traditiegetrouw brengt Royal Mail doorgaans elke maand een set zegels uit. Na Unsung Heroes verscheen 9 juni een serie Cats. Acht zegels waarop ze slapen. spelen, staren: 2nd, Siamese grooming; 2nd, Tabby stalking; 1st, Ginger cat playing; 1st, British shorthair sleeping; 1,85, Main coon staring; 1,85, Black and white cat on alert; 2,55, Bengal being curious; 2,55, Tabby and white stretching

Het is overigens niet voor het eerst dat er poezen op Britse zegels verschenen. Op 11 juli 1970, 1 zegel; op 8 oktober 1983. 2 zegels; 29 mei 1986, 1 zegel; 6 september 1988. 2 zegels; 23 januari 1990, 1 zegel; 6 februari 1990, 1 zegel; 5 februari 1991, 1 zegel; 1 februari 1994; 1 zegel; 17 januari 1995, 5 zegels en 13 februari 2001, 5 zegels.

Op 1 juli verschenen acht zegels waarmee Royal Mail 50 jaar Pride in Groot Brittannië vierde met acht zegels 4 x 1st en 2 x 1,85. Tot slot een vooruit blik. Op 28 juli een mooie sportserie om de Commonwealth Games Birmingham 2022 te vieren: 4 x 1st met schoonspringen, boksen, tafeltennis en ‘’para powerlifting, en 4 x 1,85 met turnen, wielrennen. Atletiek en rolstoelbasketbal.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Groot Brittannië Boksen Katten Tweede wereldoorlogNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.