In kort bestek…(232) CEPT/PostEurop wijzigt thema voor 2023: PEACE !!!!! - Postzegelblog

In kort bestek…(232) CEPT/PostEurop wijzigt thema voor 2023: PEACE !!!!!

0

De oorlog in Oekraïne drukt een steeds zwaarder stempel op de filatelie, nu, maar ook op de komende tijd. Er zijn al tenminste vier solidariteitszegels verschenen en CEPT/PostEurop heeft de Russische Europazegel en die van Balerus (Verhalen en Mythus) uitgesloten (Zie In kort bestek…230).

Maar nu heeft CEPT/PostEurop op de jongste vergadering (27 april) het thema voor de komende jaren gewijzigd. Zou het gemeenschappelijke thema voor volgend jaar Onderwater fauna en flora zijn, dat is nu PEACE. De thema’s voor  de komende drie jaar zijn nu derhalve: 2023, PEACE, 2024, Underwater Fauna & Flora en 2025, National Archaeological Discoveries. Deze wijziging houdt dus tevens in dat Rusland en Balerus volgend jaar bij voorbaat zijn uitgesloten, want ze kunnen moeilijk met een vredeszegel komen.

Inmiddels zijn er al rond veertig Europazegels(Verhalen en Mythes) verschenen. Het is daarom de hoogste tijd voor een round up, te beginnen met Rusland (20/1), dat als eerste met een zegel kwam, maar nu dus is uitgesloten (zie …230). Verder: 25/2, Gibraltar, 7/3, Liechtenstein, 16/3, Jersey, 5/4, Bosnië-Herzegovina (Kroatische Post), 5/4, San Marino, 6/4, Tsjechische Republiek, 8/4, Letland, 8/4, Roemenië, 18/4, Armenië, 21/4, Polen, 22/4, Noorwegen, 27/4, Finland, 28/4, Zweden, 29/4, Litouwen, 29/4, Moldavië, ?/4, Bulgarije, 2/5, Slowakije, 2/5, Hongarije, 5/5, Estland, 5/5, Duitsland.

Ook op 5/5, Zwitserland, 6/5, Balerus (zal waarschijnlijk niet verschijnen), 6/5, Cyprus, 6/5, Servië, 7/5, Oostenrijk.

En 9/5: Aland, Azoren, Bosnië-Herzegovina, Kroatië, Turks Cyprus (niet erkend), Frankrijk, Madera, Monaco, Montenegro, Portugal, Turkije en Nederland.

Op de twee Nederlandse zegels Het vrouwtje van Stavoren, maar daar vertelt Bate ongetwijfeld meer over.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland Aland Azoren/a> • Bosnië Herzegovina Duitsland Frankrijk Kroatië Letland Monaco Nederland Polen Portugal Rusland Zweden ZwitserlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.