In kort bestek…(227) Heroes of the Covid Pandemic - Postzegelblog

In kort bestek…(227) Heroes of the Covid Pandemic

0

En altijd weer, al tientallen jaren, slaagt de Royal Mail erin om het onderwerp waaraan de emissie is gewijd op een bijzondere manier te verbeelden. Zo ook nu weer met de set die 23 maart is verschenen en die de Heroes of the Covid Pandemic eert.

Op een velletje met acht 1ST-zegels staan kindertekeningen. Om de Heroes te eren had de Royal Mail onder scholieren een tekenwedstrijd uitgeschreven . Het resultaat was verbluffend. Ruim 640.000 tekeningen. Op de bovenste rij, tweede van links staat Captain Sir Tom Moore (1920-2021), die in zijn laatste levensjaar wereldbekend werd.

Om het werk van de National Health Service in de strijd tegen covid te steunen begon hij met als doel rondjes lopend achter zijn rollator voor zijn honderdste verjaardag, 16 april, 1000 pond op te halen. Het resultaat was verbluffend. Op z’n verjaardag was er al 17 miljoen pond opgehaald en op 30 april, toen z’n actie stopte, stond de teller op 30 miljoen pond. Op z’n verjaardag ontving hij ruim 150.000 verjaardagskaarten, hij werd door koningin Elizabeth tot ridder geslagen, eind januari 2021 werd hij met longontsteking in het ziekenhuis opgenomen, en twee dagen later, 2 februari overleed hij aan covid.

Alle zegels op een rijtje, op de bovenste rij van links naar rechts: NHS Workers, Captain Sir Tom Moore, NHS Hospital Cleaners, NHS My mum; onderste rij van links naar rechts: Lab technician, Delivery drivers, verpleegkundige met mondkapje waarop de tekst Saving Lives The NHS en Doctors, nursus.

Zoals onlangs op Postbeeld wereldkundig is gemaakt geeft de Royal Mail in de toekomst alleen nog Machinzegels uit met een barcode. Inmiddels is er meer over deze uitgiften bekend geworden. En het blijft niet bij Machinzegels, ook kerstzegels krijgen een barcode. En door de Royal Mail App te scannen ontstaan ook allerlei barcode-technologieën en kunnen o.a. tussen zender en ontvanger boodschappen worden uitgewisseld. Alle Machin- en kerstzegels zonder barcode kunnen nog tot 31 december 2023 worden gebruikt. Bovendien bestaat de mogelijkheid oude zegels tegen nieuwe in te wisselen.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel