In kort bestek…(225) Is Duitse reeks Welt der Briefe tussendoortje?; Jaar van de Tijger - Postzegelblog

In kort bestek…(225) Is Duitse reeks Welt der Briefe tussendoortje?; Jaar van de Tijger

0

Het lijkt er op dat de nieuwe Duitse permanente reeks Welt der Briefe (in origamastijl) een tussendoortje is. De op 2 december gestarte reeks, die de 66 zegels tellende Bloemenreeks opvolgt, gaat volgens de Duitse Post slechts 16 zegels tellen, maar daarvan zijn er nu al, sinds 1 maart, 8 uitgegeven. Op een rijtje: 2 december, 5 eurocent, Weisse Seerose (Nymphaea alba), met brieven en potloden; 85 eurocent, Brieftauben uit gevouwen papier; 100 eurocent, Zweimaster met brieven als zeilen en 160 eurocent, Briefdrachen. De zegels verschenen evens als folienbläter, zelfklevend. Op 3 januari de eerste aanvulling: 275 eurocent, Füllvederhalter als Leuchtturm met aan de horizon een papieren scheepje.

En nu, op 1 maart volgden alweer vier zegels: 70 eurocent, Brief auf Umlaufbahn; 110 eurocent, Luftpost; 195 eurocent, Mond und Briefe en 225 eurocent, Briefsonde im Weltall.

Maar bij deze vier zegels is het 1 maart niet gebleven. De reeks U-Bahn-Stationen werd uitgebreid met en 275 eurocent-zegel waarop de zuidelijke ingang van het station Heidelberger Platz in het Berlijnse stadsdeel Wilmerdorf; de 125e geboortedag van Sepp Herberger wordt herdacht met een 85 eurocent-zegel. Herberger was trainer van de deutsche Mannschaft, die in  1954 in Bern  verassend wereldkampioen voetbal werd. Op de zegel benen van voetballers, daartussen een voetbal en de tekst ’das runde muss ins eckige’.

Tot slot: 50 Jahre Deutsches Kinderhilfswerk wordt herdacht met een 85 eurocent-zegel (met hartjes) en nog een 85 eurocent-zegel die is gewijd aan de kinderhoorspelreeks Banjamin Blümchen waarop de hoofdrolspeler, de olifant.

Aan het Jaar van de Tijger hebben, voor zover bekend, al 41 landen zegels gewijd. Voor verzamelaars van het thema Chinese Maankalender hierbij, aan de hand van Bitter Grounds Magazine een overzicht: Aland; Armenië; Belarus; Bulgarije; China; Christmas Island; Curaçao; Estland; Fiji; Filippijnen; Frankrijk; Frans Polynesië; Gambia; Gibraltar; Groot Brittannië; Grenada; Guernsey; Hongkong; Hongarije; Eiland Man; Japan; Jersey; Zuid-Korea; Kyrgyztan; Liechtenstein; Macau; Mongolië; Nederland (Persoonlijke zegels); Nieuw-Zeeland; Polen (afb.); Roemenië; Singapore; Sint Maarten; Slowakije; Taiwan; Thailand; Tuvalu; Verenigde Naties; Verenigde Staten; Uruguay; Vietnam.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel