In kort bestek…(219) Royal Mail wijdt twaalf zegels aan 60 jaar The Rolling Stones - Postzegelblog

In kort bestek…(219) Royal Mail wijdt twaalf zegels aan 60 jaar The Rolling Stones

0

Tal van landen sluiten het uitgiftejaar af met de oproep om de mooiste emissie, of zegel van het afgelopen jaar te kiezen, en de uitslag is soms heel verrassend. Jaren geleden heb ik ook eens meegedaan. Dat ging om de mooiste Deense zegel/emissie, en ik koos voor een zegel waarop twee eenvoudig getekende musjes. Tot mijn verbazing viel ik in de prijzen.

Maar een dergelijke oproep heeft bovendien nog het voordeel dat hij altijd gepaard gaat met een overzicht van alle uitgegeven zegels van het dan verstreken jaar. Bij voorbeeld de oproep van de Royal Mail ’Vote for your favourite stamps of 2021’ en daaruit  blijkt dat er in 2021 147 zegels zijn uitgegeven, zodat je op eenvoudige manier kunt nakijken of  je door de een of andere oorzaak zegels  hebt gemist.

Tussen al die zegels/series zitten, om bij Groot-Brittannië te blijven, weer heel wat hele mooie. Al decennia lang slagen ze er bij de Royal Mail in van bijna elke serie iets heel bijzonders te maken. Neem nou de National Parks (14 januari), The Legend of King Arthur (16 maart),  The Wars of Roses (4 mei), Industrial Revolutions (12 augustus0, en Christmas 2021 (2 november)  om er een paar te noemen.

Wat de Royal Mail voor dit jaar allemaal op het programma heeft staan is nog lang niet uitgekristalliseerd. Veel is nog ’to be announced’. Maar het jaar wordt 20 januari in ieder geval ingezet met de postale viering van het 60-jarig bestaan van de grootste Rock and Roll Band ter wereld The Rolling Stones met niet minder dan twaalf zegels, waarvan vier in een velletje. Op  de acht (waarden vier keer 1ST, vier keer 1,70) beelden van legendarische optredens, met op één van de vier 1ST-zegels een foto van het optreden in Rotterdam in 1995.

Op de zegels: 1ST, Hyde Park, London, UK, juli 1969; 1ST, Rutherford, New Jersey, USA, augustus 2019; 1ST, Rotterdam, augustus 1995; 1ST, Tokio, Japan, maart 1905; 1,70, New York, juli 1972; 1,70, Oslo, Noorwegen, mei 2014; 1,70, Hertfordshere, GB, augustus 1976 en 1,70, Düsseldorf, Duitsland, oktober 2017. In het velletje 2 x 1ST en 2 x 1,70. The Rolling Stones is de vierde groep die op Britse zegels wordt verbeeld. Eerder: The Beatels in 2007, Pink Floyd in 2016 en Queen in 2020.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Duitsland Groot BrittanniëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.