In kort bestek…(217) Toch definitief einde aan Duitse Bloemenreeks - Postzegelblog

In kort bestek…(217) Toch definitief einde aan Duitse Bloemenreeks

0

Op 3 december lanceerde de Duitse Post een nieuwe permanente reeks met de titel Welt der Briefe. Op de eerste vier zegels op origamiwijze gevouwen een waterlelie (5 cent), een duif (85 cent), een schip (100 cent) en een vlieger (160 cent). Ik leefde toen in de veronderstelling dat daarmee na zestien jaar (sinds 3 januari 2005) een einde was gekomen aan de permanente reeks Bloemen. Wie schets echter mijn verbazing dat 3 januari  toch nog twee Bloemenzegels zullen verschijnen, een 32c-zegel met daarop een sneeuwklokje (Galanthus nivalis) en een 37c-zegel met een rode klaver (Trifolium pratense).

Maar dit zijn echt de laatste, want de Duitse Post heeft laten weten dat met deze twee zegels definitief een einde is gekomen aan de permanente reeks Bloemen. In totaal zijn 66 Bloemenzegels uitgegeven, met een nominale waarde van 96,01 euro. Daarmee is het de omvangrijkste reeks ooit van de Duitse post.

Op 3 januari verschijnt ook de eerste ’aanvulling’ van de nieuwe permanente reeks Welt der Briefe. Op een 275c-zegel staat een vuurtoren in de vorm van een vulpen met op zee een schip, daarmee zeepost symboliserend.

Maar bij deze drie zegels blijft het 3 januari niet. Er verschijnen ook vier herdenkingszegels: de 225e geboortedag van de dichteres en componiste Annette von Droste-Hülshoff (1797-1848) wordt herdacht met een 70c-zegel (ze wordt vooral herinnerd aan haar enige novelle Die Judenbuch); de 200e geboortedag van de archeoloog Heinrich Schliemann (1822-1890), bekend door zijn vondst van het oude Troje; de 150e geboortedag van de sociaal-democraat Otto Braun (1872-1955), en de 75e geboortedag van de Britse zanger, songwriter en acteur David Bowie (1947-2016).

De Duitse Post heeft voor 2022 onder andere de volgende emissies op het programma staan: 3 februari, reeks Sprookjes van Grimm, Repelsteeltje; 1 maart, U-Bahnreeks, 125e geboortedag van Sepp Herberger, 20 jaar Euro; 7 april, reeks Jonge dieren; 5 mei, reeks Für den Sport, Europazegels; 2 juni, Klimaatzegel, reeks Duitsland van boven, Klimaatconferentie Stockholm; 7 juli, reeks Vuurtorens, Superhelden Spider Man; 4 augustus, Jugendmarken, reeks U-Bahn; 1 september, reeks Helden der Kindheit; 6 oktober, Dag van de Postzegel, Super Helden Black Panther, Postcrossing; 2 november, Deutsche Fernsehlegenden; 1 december, 225e geboortedag Heinrich Heine.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.