In kort bestek…(216) Jaar van de Os, 59 emissies op een rij - Postzegelblog

In kort bestek…(216) Jaar van de Os, 59 emissies op een rij

0

Enkele dagen geleden kreeg ik een mailtje van een voor mij onbekend adres Bitter grounds Magazine. Hoewel ik nooit mailtjes open die ik niet kan thuisbrengen, want je weet maar nooit wat bepaalde ’instanties’ van je willen, kon ik waarschijnlijk deze keer, op de een of andere manier de verleiding niet weerstaan. En wat zag ik? Puur filatelie. verhalen, informatie, mededelingen en jaarprogramma’s. En alles in de eerste persoon enkelvoud.

Het meest bijzondere is wel het verhaal over het Jaar van de Os (2021). Een jaar lang heeft de schrijver alle emissies bijgehouden en nu het Jaar op zijn einde loopt presenteert hij (kan ook een zij zijn natuurlijk) een overzicht van alle uitgiften, en dat zijn er 59, en daaruit heeft hij voor zichzelf de mooiste drie uitgekozen: Tsjaad staat op nummer 1, Azerbeidzjan op 2 en Vietnam staat op de derde plaats.

Aan de Chinese Maankalender wordt al jarenlang door veel landen postaal aandacht besteed met als gevolg dat voor veel verzamelaars dit een geliefd thema is geworden. Om deze verzamelaars bij te staan geeft ik (ik heb lang getwijfeld of ik de gegevens zou overnemen, maar het is tenslotte vrije nieuwsgaring) hierbij een overzicht (in alfabetische volgorde) van alle uitgiften zoals die op de site staan: Aitutaki; Aland; Antigua and Barbuda; Armenia; Australia Christmas Island; Azerbaijan; Belarus; Canada; Chad; China; Cook Islands; Curaçao; Estonia; Fiji; France; Frenche Polynesia; Gambia; Gibraltar.

 

Verder: Grenada; Guernsey; Guyana; Hong Kong; Hungary; Indonesia; Isle of Man; Japan; Jersey; Kazakhstan; Korea; Kyrgyztan; Liberia; Liechtenstein; Macau; Malaysia; Mali; Marshall Islands; Mongolia; Netherlands (PZ-uitgifte); Nevis; New Zealand.

Tot slot: Niuafo’ou; Penrhyu; Philippines; Poland; Serbia; Singapore; Slovenia; Taiwan; Tajikistan; Thailand; Tonga; Tuvalu; Ukraine; United Nations; United States; Uruguay; Vietnam; Wallis and Futuna Islands. Wie alle zegel heeft kan daarna aan de slag met het Jaar van de Tijger (2022), want daar zijn inmiddels ook al enkele emissies van verschenen.

Bpost heeft haar uitgifteprogramma voor 2022 bekendgemaakt: vijf uitgiftedata, een rouwzegel en een boekje met vijftig zegels ’Groenten’. Op 24 januari: 100 jaar vogelbescherming; Wondere wolken; Iconische Belgische munten, 20 jaar invoering Euro; Kazen van streek tot streek.
Op 21 maart: Pleinen van Charleroi (Promotie van de filatelie); Geometrie in de natuur: de zeshoek; Marc Sleen 100 – Nero 75; Verlangen naar verbinding; Toets 100.
Op 13 juni: Mythen en sagen, thema Europazegels 2022; Geneeskrachtige planten; Jean Capari en de egyptologie in België; Together we win!
Op 20 augustus: Vliegtuigen met humanitaire missie; Dieric Bouts; Koen Vanmechelen; Kikkers van België.
Op 24 oktober: Heropening KMSKA; Jongeren maken de toekomst (Jeugdfilatelie) en kerstzegel: Kerst in alle vormen.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Aland Australië België Canada China Volksrepubliek China vóór 1949 Frankrijk Nederland Polen Verenigde staten VogelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.