In kort bestek…(212) VN-serie gewijd aan Wereld Toilet Day, 19 november - Postzegelblog

In kort bestek…(212) VN-serie gewijd aan Wereld Toilet Day, 19 november

0

Op 19 november wordt op de World Toilet Day (WTD) voor de 21e keer aandacht gevraagd, daarbij gesteund door de Verenigde Naties, voor de wereldwijde problemen rondom sanitaire voorzieningen. Extra aandacht wordt gevraagd voor de 2,4 miljard mensen die niet beschikken over normale voorzieningen, waardoor kinderen vaak het slachtoffer worden. Jaarlijks sterven o.a. 800.000 baby’s en jonge kinderen aan diarree, 2200 kinderen per dag, 70 volle schoollokalen.

Met schoon drinkwater, zeep, toiletten en informatie zijn deze kinderen te redden. Door de coronacrisis signaleert de organisatie dit jaar ook een nijpend tekort aan openbaar toegankelijke toiletten, zowel in grote steden als in buitengebieden. Daarom de oproep aan gemeenten, bedrijven en horeca om toiletten beschikbaar te stellen.

Hier toiletzegel

De postadministratie van de Verenigde Naties (UNPA) attendeert op 19 november met drie zegels op de problemen rondom sanitaire voorzieningen. Waarden: 58c, CHF 1,00 en € 1,00; alle drie de zegels hebben een oplage van 100.000/5.000 sheets.

John Lennons legendarische Imagine        

Eerder, op 21 september, heeft de UNPA de internationale Day of Peace herdacht met John Lennon ’Imagine’ stamps: Imagine 50th Anniversary. Een indrukwekkende emissie die uit twee delen bestaat: op drie velletjes een foto en de tekst van het legendarische lied Imagine in het Engels op de New York-zegel, $ 2,60+1, in het Frans op de Genèvezegel, CHF 260+1, en in het Duits op de Weense zegel, € 2,85+1; daarnaast drie portretzegels in de waarden $ 1,30+0,50; CHF 1,50+0,50 en € 2,85+1.

De Engelse tekst op het NY-velletje:

Imagine there’s no heaven
It’s easy if you try
Now hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today

Imagine there’s no countries
It isn’t hard to do
Nothing to kil lor die for
And no religion, too
Imagine all the people
Living life in peace

You may say I‘m a dreamer
But I’m not the only one
I hope someday you ll’join us
And the world will be us one

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the World

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Verenigde NatiesNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel