In kort bestek…(208) Emissieprogramma eerste helft 2022: Puur, en puur Nederland - Postzegelblog

In kort bestek…(208) Emissieprogramma eerste helft 2022: Puur, en puur Nederland

0

Al jarenlang wordt in het derde weekeinde van oktober op de postzegelmanifestatie Postex in Apeldoorn het emissieprogramma voor de eerste zes maanden van het dan komende jaar gepresenteerd. Of dat deze keer ook gebeurt weet ik niet, maar hoe het ook zij, hierbij het programma, dat er bijzonder interessant uitziet en waarin de reeksen Beleef de natuur en Typisch Nederlands een belangrijke plaats innemen. Maar wat ook te denken van onder andere 200 jaar Mauritshuis, Het Vrouwtje van Stavoren (PostEurop), en de herdenking van de 250e geboortedag van koning Willem I.

Het jaar wordt traditiegetrouw op de eerste maandag van het jaar (in dit geval 3 januari) geopend met Beleef de natuur gewijd aan het Fort Ellewoutsdijk gelegen aan de Westerschelde, met daarbij het eerste velletje 2022 Typisch Nederlands dat Schaatsen als onderwerp heeft.

De volgende twee emissies staan voor 21 februari gepland: Beleef de Natuur, Nieuwkoopse plassen en het 200-jarig bestaan van het Mauritshuis in Den Haag zal dan postaal worden gevierd.

Dan 21 maart: Typisch Nederlands, Hockey en Delftse tulpenvazen. Op 4 april, Typisch Nederlands, Zeilen en de PostEurop/Europazegels zullen aan Het vrouwtje van Stavoren worden gewijd. NB. Het gemeenschappelijke PostEuropthema is volgend jaar Verhalen en mythen.

Het eerste half jaar van 2022 zal worden afgerond met Beleef de Natuur met daarop beelden van de Sint Pietersberg en met een herdenkingsvelletje ter gelegenheid van de 250e geboortedag van koning Willem I.

Kortom, er kan worden geconcludeerd dat het programma PUUR ‘NEDERLANDS’ is (en zo hoort het ook!)

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel