In kort bestek…(207) NVPH-catalogus 2022: onmisbaar - Postzegelblog

In kort bestek…(207) NVPH-catalogus 2022: onmisbaar

0

Het is de laatste jaren om en om, het ene jaar is het een dunne, het andere jaar een dikke. En dan heb ik het over de Speciale catalogus van de NVPH.

Was het het vorige jaar de dunne met alleen Nederland, de 79e editie van de NVPH Speciale catalogus postzegels van Nederland en overzeese gebieden 2022 die sinds kort in de winkel ligt is ronduit gezegd meer dan een dikke. En daarbij wordt gratis de eerste NVPH Expert-catalogus bijgeleverd waarin verschillende geïllustreerde eerste-dag-enveloppen van de Nederlandse Antillen en Suriname zijn opgenomen. De ’eerste’ dus, hetgeen betekent dat er nog meer Expert-catalogi zullen volgen. Voor bloglezers zij opgemerkt dat deze eerste uitgave is tot stand gekomen dankzij de inzet van Cees Janssen (geweldig Cees!).
De 79e editie is op tal van punten bijgewerkt ten opzichte van vorige edities, zoals ’belangrijke verhogingen voor oude onbeschreven FDC’s, vooroorlogse postzegelboekjes en klassiek postfris materiaal van Nederland en overzee; dat zowel tot belangrijke verhogingen als verlagingen is besloten om de prijzen meer in de lijn te brengen met de huidige marktprijzen’, en tot slot reële opmerkingen over zegels uit de periode 1960 tot 2002.
Tot besluit wordt opgemerkt:’Alle prijzen van ongebruikte en postfrisse zegels in deze catalogus gelden voor exemplaren met originele gom. Wij willen benadrukken dat een postzegel postfris kan lijken, maar een nieuw aangebracht gomlaag heeft (nagegomd dus). Zo’n zegel is niet meer waard dan een ongebruikt exemplaar’. Bij twijfel daarom een (NVPH)deskundige raadplegen.
Persoonlijk zou ik niet te lang wachten met het aanschaffen van de 79e editie, want de vorige dikke was al kort na de uitgifte nog maar schaars te krijgen. De catalogus kost € 36.90 en daarvoor krijg je de Expert Catalogus en blauwdruk nr. 19 er gratis bij.

Klik hierboven op de banner om uw exemplaar direct te bestellen!

 

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 3,50 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel