In kort bestek 194: België zet vijf vrouwelijke striphelden in de kijker - Postzegelblog

In kort bestek 194: België zet vijf vrouwelijke striphelden in de kijker

0

Wie stripzegels verzamelt kan al 35 jaar bij België terecht. Tientallen striphelden hebben hun avonturen al op zegels verbeeld en daar zijn 25 januari vijf stripdames aan toegevoegd, vijf dames die, of ze nu een bijrol of een hoofdrol vervullen in het verhaal, stuk voor stuk een onvergetelijke stempel hebben gedrukt op de reeks waarin ze voorkomen.

Op twee keer vijf zegels (waardeaanduiding 1, oplage: 60.988) in een velletje treden van links naar rechts op: de operazangeres Bianca Castafiore uit de stripreeks van Kuifje, Juffrouw Jannie uit de stripreeks Guus, Stewardess Natasja, die voor het eerste verscheen in februari 1970 in Robbedoes, de Japanse Yoko Tsuno,die zich moeiteloos beweegt in zowel aardse als buitenaardse avonturen, en de beroemde Tante Sidonia uit de reeks Suske en Wiske.

Verder werd 25 januari de 100e geboortedag van een van de belangrijkste naoorlogse Belgische kunstenaars, Roger Raveel (1921-2013), herdacht met een velletje waarin vijf zegels (waardeaanduiding 2; oplage 44.142). Afgebeeld worden: Meditatie (1990), Hij is thuis (1969), Tuinmuurtje (1964), Gele man met karretje (1952) Dubbende man (1983), in het hart van het velletje Zelfportret met karretje (1981).

 

In de reeks Pleinen was 25 januari de beurt aan Mechelen. De volgende monumentale gebouwen zijn op vijf zegels (waardeaanduiding 1 met toeslag; oplage 44.542) op een rijtje gezet: Sint Rombouts kathedraal, Stadhuis, Standbeeld Margaretha van Oostenrijk, Huis De Beyaert (postkantoor) en Schepenhuis.

 

Tot slot was in de reeks Geometrie in de natuur de Cirkel aan bod. Op de zegels (waardeaanduiding 1 Europa; oplage 44.142) o.a. het menselijke oog, paardenbloem en dwarsdoorsnede boomstam.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
België StripverhalenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel