In kort bestek…(193) Chinese Maankalender: Rat maakt plaats voor Os - Postzegelblog

In kort bestek…(193) Chinese Maankalender: Rat maakt plaats voor Os

0

Op 12 februari is het Chinese Nieuwjaar ingegaan en toen heeft in de Chinese Maankalender de Rat plaats gemaakt voor de Os. De Chinese Maankalender telt twaalf jaren, die worden verbeeld in dierentekens, dat zijn: Jaar van de Tijger, Konijn/Haas/Kat, Draak, Slang, Paard, Ram/Schaap/Geit, Aap, Haan/Kip, Hond, Zwijn/Varken, Rat en 12 februari is het Jaar van de Os/Buffel/Stier aangebroken.

Al jarenlang brengen tal van landen een zegel, enkele zegels, of een velletje uit gewijd aan het dan lopende jaar, waardoor kleurige en bijzondere bij-verzamelingen zijn ontstaan. Inmiddels zijn al heel wat zegels uitgegeven, en om u op weg te helpen een overzicht van de emissies die, voor zover bekend, zijn verschenen: Argentinië, Armenië, Bangladesh, Bhutan, Brazilië, Bulgarije, Cambodja, Canada, China, Christmas Island, Cuba, Dominica, Eiland Man.

Estland, Fidschi-Eilanden, Filippijnen, Frankrijk, Frans-Polynesië, Gibraltar, Groot-Brittannië, Guernsey, Guyana, Hongarije, Hongkong, Ierland, Indonesië, Japan, Jersey, Kasachstan, Kirgizië (express post), Liechtenstein, Macau, Marshalleilanden, Mongolië, Namibië, Nieuw-Zeeland, Noord-Korea, Oekraïne, Palau, Picairn, Polen, Servië, Singapore, Slovenië, Thailand, Tokelau, Uruguay, VN, VS, Vietnam, Wallis en Futuna, Wit-Rusland, Zuid-Afrika en Zuid-Korea.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Canada China Volksrepubliek China vóór 1949 Frankrijk Indonesië Polen Rusland Thailand Thailand Apen Honden PaardenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.