In kort bestek…(192) Jubilea legendarische televisie-series herdacht, nu Tatort - Postzegelblog

In kort bestek…(192) Jubilea legendarische televisie-series herdacht, nu Tatort

0

Nadat op 26 juni 2018 de manschappen van een van de meest klassieke tv-komedies, Dad’s Army (1968 tot1977) na vijftig jaar weer op herhaling gingen en op zegels werden herdacht, nadat Royal Mail op 28 mei jl. het 60-jarig bestaan van de legendarische soap Coronation Street , waarvan de Britten zelf zeggen ’the world’s most extraordinary story about ordinary people’ herdacht (PostNL herdacht 18 oktober 2018 50 jaar Fabeltjes krant op Kinderzegels), heeft Duitsland op 2 november aan de vijftig jarige tv-krimi Tatort, een 80c-zegel met daarop het bekende tv-beeld, gewijd.

 

De eerste aflevering van Tatort werd op 29 november 1970, Taxi nach Leipzig, uitgezonden, en na 1135 episoden zitten nog elke zondagavond, direct na het nieuws, miljoenen naar de op afstand meest geliefde krimi te kijken.

Tatort is de vijfde editie in de reeks Deutsche Fernsehlegenden. De eerste verscheen op 1 september 2016, 50 Jahre Raumpatrouille Orion. Verder: 12 oktober 2017, Das Millionenspiel, 11 oktober 2018, Dinner for One uit 1963 en 2 november 2019, Beat Club.

 

Verder o.a. op 3 december deel II van Sagenhaftes Deutschland nu gewijd aan de Rattenvanger van Hamelen (95 cent, de eerste verscheen 7 mei vorig jaar met Baron von Münchhausen); op 7 januari deel II van Deutschland von oben met een deel van een woonwijk in Lübech (2 x 60c; de eerste 2 juli met Freibad in Witten), en 175 Jahre Kindermissionswerk (80c).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Duitsland NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.