In kort bestek…(190) Historische momenten gememoreerd op Franse en Duitse zegels - Postzegelblog

In kort bestek…(190) Historische momenten gememoreerd op Franse en Duitse zegels

0

Frankrijk en Duitsland herdenken twee historische momenten, Frankrijk de oproep van generaal Charles de Gaulle op 18 juni 1940 om in opstand te komen tegen de Duitse bezetter, Duitsland de knieval van bondskanselier Willy Brandt op 7 december 1970 voor het monument van de Opstand in het Ghetto in Warschau.

 

Frankrijk vierde vorig jaar dat generaal Charles de Gaulle 130 jaar geleden werd geboren, dat hij 50 jaar geleden overleed en dat hij 80 jaar geleden, op 18 juni 1940, in een radiotoespraak op BBC Londen het Franse volk opriep om in opstand te komen: La France a perdu une Bataille! Mais la France n’a pas perdu la guerre! Frankrijk heeft 5 november de latere president herdacht met twee 1,16 €-zegels in samendruk, links in uniform, rechts als politicus.

 

In Duitsland verscheen 3 december een 110c-zegel waarop bondskanselier Willy Brandt (1913-1992) op 7 december 1970, de dag dat het Verdrag van Warschau tussen Duitsland en Polen werd getekend, onverwacht een knieval maakte voor het monument ter herinnering aan het Warschauer Ghetto.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Duitsland Frankrijk Polen Tweede wereldoorlogNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.