In kort bestek …(188) Kerstzegel met Moeder met Kind op Britse en Amerikaanse zegels - Postzegelblog

In kort bestek …(188) Kerstzegel met Moeder met Kind op Britse en Amerikaanse zegels

0

Er zijn kerstzegels met zgn. ’wereldse’ beelden (winterlandschappen, kerstballen, Kerstmannen, enz) en er zijn kerstzegels met christelijke motieven, zoals de Ster van Bethlehem, de Drie Koningen en Maria met Kind. Nederland waar de kerstzegels vanaf het begin (1989) Decemberzegels heten houdt het praktisch altijd op wereldse motieven. Maar er zijn ook landen die variëren, dan een jaar wereldse en dan een jaar christelijke, of van beide.

Zo heeft Groot-Brittannië op 3 november acht zegels uitgegeven waarop Maria met Kind. Op alle zes glas-in-loodramen uit: 2 nd (ook Large), St Andrews’s Church, East Lexham, Norfolk (afb.), 1st (ook Large), St. Andrew’s Church, Coin Rogers, Glaucestershire, 1,45, Church of St. James, Holowell, Northhamptonshire, 1,70, All Saints’ Church, Otley, West Yorkshire, 2,50, St. Columba’s Church, Topcliffe, North Yorkshire, 2,55, Christ Churche, Coalville, Leicestershire.

In Amerika doen ze het nog anders, daar verscheen aanvankelijk zo nu en dan een zegel met een afbeelding van Moeder met Kind, maar sinds 1983 heeft deze zegel (naast wereldse) niet meer ontbroken. Dit jaar 3 oktober een Foreverzegel, een schilderij van Bachiacca.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Groot Brittannië Nederland Verenigde staten Kerst Religie SchilderkunstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.