In kort bestek…(177) Uitgifte olympische- en voetbalzegels geschrapt - Postzegelblog

In kort bestek…(177) Uitgifte olympische- en voetbalzegels geschrapt

0

Omdat in verband met COVID-19 de Olympische Spelen en het EK-voetbal nu voor 2021 zijn gepland is daardoor in verschillende landen de uitgifte van olympische- en voetbalzegels, die op het uitgifteprogramma stonden uitgesteld tot volgend jaar. In België evenwel zijn 15 juni wel voetbalzegels uitgegeven en voor de olympische set is een andere uitgifte in de plaats uitgebracht, maar wel met een olympische inslag. Op de voetbalzegels (vijf in een velletje, waardeaanduiding 1 Europa, oplage 26.085) wordt de sfeer in voetbalstations weergegeven, waarbij de nadruk ligt op sjaals in de Belgische kleuren.

Op de olympische zegels (vijf in een velletje, waardeaanduiding 1 Wereld; oplage 25.535) staan silhouetten van lopers in de Belgische kleuren. Verder verscheen 15 juni een velletje (vijf zegels in de waarde 1; oplage 52.212) in de Pleinenreeks getiteld Pleinen van Luik: Le Perron, de Sint Bartolomeüskerk, de Opera Royal de Wallonnië, het Paleis van de Prins bisschoppen en het Stadhuis. Tot slot de Europazegels/Postroutes, twee zegels met ’emblemen’ in een velletje (waarde 3 Europa; oplage 65.052).

 

 

Duitsland heeft twee zegels uitgegeven die niet alleen in een Duitsland-verzameling thuishoren, maar ook naadloos in andere verzamelingen passen. Op 4 juni werd het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties herdacht met een 170c-zegel waarop de eerste woorden van de Charta van de BN, en op 2 juli werd het voorzitterschap van de Raad van Europa door Duitsland met een 80c-zegel postaal onderstreept. Op deze zegel een möbiusband in de landskleuren.

Duitsland is verder 2 juli een nieuwe reeks begonnen met als titel Deutschland von oben, twee 95c-zegels in samendruk. De eerste uitgave is gewijd aan de 95.000 inwoners tellende Stadt Witten die in Nordrhein-Westfalen ligt.
Op 2 juli nog een aanvullende zegel op een reeks, en wel de vuurtorenreeks. Op de nieuwe editie, een 60c-zegel, de Leuchtturm Schleimünde, die op het gelijknamige eilandje Schleimünde/Oostzeekust ligt.
Tot besluit werd 2 juli het 900-jarig bestaan van Freiburg/Baden-Würtenberg (230.000 inwoners) herdacht met de uitgifte van een 80c-zegel.

 

Aangetipt

Bosnië-Herzegovina, 9/6, 150e sterfdag Charles Dickens (1812-1870).
Bulgarije, 20/5, 250e geboortedag Ludwig van Beethoven; 26/6, Bulgarije 65 jaar lid VN.
Estland, 11/6, Vlinder van het jaar, moerasparelvlinder (Euphydryas aurinia).
Georgië, 150e geboortedag Gandhi.
Jersey, 9/6,150e sterfdag Charles Dickens.
Paraguay, 27/12 ’19, 100 jaar Rode Kruis in Paraguay.
Spanje, 14/5, WWF-zegels Bescherm de natuur, met WWF-logo.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
België Bosnië Herzegovina Bulgarije Duitsland Estland Jersey Spanje VoetbalNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.