PostNL in barre tijden - Postzegelblog

PostNL in barre tijden

7

Een ‘Tompouce’ postzegel!… Ik rijd Valkenburg uit. Dat is de eerste keer deze maand. Tot dan toe beperkte zich onze radius tot twee kilometer in de omgeving van ons appartement. Voor de afslag naar de autoweg staat een groot bord: ‘Afrikaanse Varkenspest’ met een aantal waarschuwingen en voorwaarden. Zal wel voor varkens-boeren bedoeld zijn. Jeetje wat komt die varkenspest hier doen. Hoe komt hij überhaupt hier terecht?

De ‘Rookworst’ postzegel!…. Ik krijg onlangs een brief van de minister van Volksgezondheid. “Zal wel over Corona gaan”, denk ik terwijl ik de brief netjes met een brievenopener open. Nee hoor, het gaat over de ‘tijgermug’. Schijnt onlangs in ons stadsdeel te zijn gesignaleerd en brengt hele enge ziektes over. Hij is zo lang als een 10- cts. stuk en is zwart wit gevlekt. De tijgermug komt incidenteel naar Nederland via de handel in tweedehands autobanden en ‘Lucky Bamboo’-planten. Tot nog toe heeft de tijgermug zich niet permanent kunnen vestigen in Nederland. Maar wel dus gezien in Valkenburg. Kan de ‘knokkelkoorts’ overbrengen. Wat is er toch aan de hand? Voel me niet happy met al deze toestanden.

‘Smoeltjes-met-emotionele-uitstraling’ postzegels…: Koningsdag. Mag eigenlijk niet naar buiten, alleen om een frisse neus te halen. Hoe staat het met mijn kleinkinderen en kinderen? We rammelen wat af via ZOOM, dat mijn vrouw na een wilde worsteling van drie dagen, eindelijk, heeft kunnen installeren. Wat hebben die kids toch lekkere smoeltjes met dat lange haar. Op mijn jongste zoon na, zitten ze allemaal thuis, hebben hun vakanties geannuleerd, en moeten ongelofelijke pedagogische kwaliteiten ontwikkelen. Gelukkig hebben ze allemaal een behoorlijke tuin ter beschikking waar je ze naar toe kunt bonjouren.

Welke postzegels zal PostNL nu gaan uitgeven?….

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (9 stemmen, gemiddeld: 4,11 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (7) Schrijf een reactie

 • Ed op 2 juni 2020 om 09:25

  Mooie overdenking op de vroege (mooie) morgen! Waar veel postadministraties (zie de andere blogs) aandacht besteden aan deze bijzondere tijd, is het hier nog stil.

 • Yvonne Kruse op 2 juni 2020 om 12:51

  Leuk Jos!

 • Jan1964 op 9 juni 2020 om 09:17

  De nieuwe Collect staat on line met uitgifteprogramma voor de rest van het jaar – ik plaats hier even geen link omdat ik niet weet of het kan. Geen nieuwe postzegels in juli.
  Vanwege het milieu kunnen we de postzegels niet meer van te voren reserveren. Dat leidt namelijk tot meer bezorgritten en verpakkingen….

 • Jan1964 op 9 juni 2020 om 09:19

  17 AUGUSTUS 2020
  Fietspostzegels
  14 SEPTEMBER 2020
  Beleef de Natuur – bos- & heidevogels
  Caleidoscoop
  5 OKTOBER 2020
  Kinderpostzegels
  16 OKTOBER 2020
  Dag van de Postzegel
  21 OKTOBER 2020
  Martin Garrix
  2 NOVEMBER 2020
  Rouwzegel – waarde 2
  16 NOVEMBER 2020
  Decemberzegels

 • Jan1964 op 9 juni 2020 om 09:21

  Coronacrisis raakt ook verzamelaar
  Ook de postzegelverzamelaar merkt de gevolgen van de overheidsmaatregelen in verband
  met het coronavirus. Leveringen lopen vertragingen op, uitgiften worden uitgesteld en
  geplande beurzen gingen niet door. Tegelijkertijd lijkt de verzamelaar actiever met zijn hobby
  bezig te zijn dan ooit.

 • Guido (Breda) op 4 juli 2020 om 16:50

  Wat ik mij wel nog steeds afvraag: Een rouwpostzegel voor tariefklasse 2; is dat werkelijk iets waar dat ook behoefte aan bestaat??
  Ikzelf heb namelijk nog nooit de indruk gehad dat dat echt zo is.

 • Zegelgek op 4 juli 2020 om 22:13

  Nee, dat is nergens voor nodig
  Boven 20 gram en naar het buitenland is twee stuks plakken

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)