Cryptozegel Oostenrijk - Postzegelblog

Cryptozegel Oostenrijk

0

De Oostenrijkse Post heeft ‘onlangs s werelds eerste blockchain-postzegel gepresenteerd. Met deze uitgave verbindt de grootste postbezorgservice van Oostenrijk het analoge en het digitale tijdperk.

Op 11 juni 2019 werd de blockchain-gebaseerde postzegel officieel gepresenteerd aan prominente gasten in Wenen door de Head of Product Management bij de Oostenrijkse Post AG-filialen Stefan Nemeth.

Het digitale complement wordt veilig opgeslagen op de Ethereum-blockchain, een buitengewoon type gedecentraliseerde en gedistribueerde gegevensopslag, en is beter bekend als een ‘wallet’.

Als je naar dit blokje kijkt, is het in de vorm van een bankkaart. Aan de rechterkant van het blok bevinden zich alle cruciale identificaties die verborgen zijn onder een kras-laagje (in dit voorbeeld is het laagje er al afgekrast). De portefeuillehouder heeft volledige toegang tot de code en alle andere gekoppelde codes, waaronder de “geheime woordenlijst”. Wanneer de crypto-stempel wordt overgedragen van de ene portefeuille naar de andere, wordt de transactie effectief gedocumenteerd en geaccepteerd in de blockchain.

Aan de linkerkant bevindt zich de werkelijke postzegel die kan worden losgescheurd.

Het blokje is in vijf verschillende kleurvarianten gemaakt. Als je de QR code scant van het blokje, kun je zien welke kleur deze heeft.

Oplage verschillende kleuren

Rode versie: beperkt tot 1.500 stuks
Gele versie: gelimiteerd tot 10.000 stuks
Blauwe versie: beperkt tot 20.000 stuks
Groene versie: beperkt tot 40.000 stuks
Zwarte versie: gelimiteerd tot 78.500 stuks

Inmiddels is online de handel in deze zegels flink op gang gekomen, zoals zichtbaar in het screenshot hier onder.
4 dagen geleden werd een complete set op Ebay verkocht voor $2850.00

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
OostenrijkNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)