Cryptozegel Oostenrijk - Postzegelblog

Cryptozegel Oostenrijk

3

De Oostenrijkse Post heeft ‘onlangs s werelds eerste blockchain-postzegel gepresenteerd. Met deze uitgave verbindt de grootste postbezorgservice van Oostenrijk het analoge en het digitale tijdperk.

Op 11 juni 2019 werd de blockchain-gebaseerde postzegel officieel gepresenteerd aan prominente gasten in Wenen door de Head of Product Management bij de Oostenrijkse Post AG-filialen Stefan Nemeth.

Het digitale complement wordt veilig opgeslagen op de Ethereum-blockchain, een buitengewoon type gedecentraliseerde en gedistribueerde gegevensopslag, en is beter bekend als een ‘wallet’.

Als je naar dit blokje kijkt, is het in de vorm van een bankkaart. Aan de rechterkant van het blok bevinden zich alle cruciale identificaties die verborgen zijn onder een kras-laagje (in dit voorbeeld is het laagje er al afgekrast). De portefeuillehouder heeft volledige toegang tot de code en alle andere gekoppelde codes, waaronder de “geheime woordenlijst”. Wanneer de crypto-stempel wordt overgedragen van de ene portefeuille naar de andere, wordt de transactie effectief gedocumenteerd en geaccepteerd in de blockchain.

Aan de linkerkant bevindt zich de werkelijke postzegel die kan worden losgescheurd.

Het blokje is in vijf verschillende kleurvarianten gemaakt. Als je de QR code scant van het blokje, kun je zien welke kleur deze heeft.

Oplage verschillende kleuren

Rode versie: beperkt tot 1.500 stuks
Gele versie: gelimiteerd tot 10.000 stuks
Blauwe versie: beperkt tot 20.000 stuks
Groene versie: beperkt tot 40.000 stuks
Zwarte versie: gelimiteerd tot 78.500 stuks

Inmiddels is online de handel in deze zegels flink op gang gekomen, zoals zichtbaar in het screenshot hier onder.
4 dagen geleden werd een complete set op Ebay verkocht voor $2850.00

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
OostenrijkNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (3) Schrijf een reactie

 • Guido (Breda) op 4 september 2022 om 13:01

  Op vrijdag 2 september vond de voorverkoop plaats van de eerste Nederlandse cryptopostzegel.
  In mijn herinnering werd er eerder door bezoekers gesproken over de uitgifte van deze Nederlandse cryptopostzegel bij het bericht “In kort bestek…(234) Uitgiften tweede helft 2022…” maar toen heeft men kennelijk de mogelijkheid uitgeschakeld om nog reacties te plaatsen bij dit bericht.
  (Dat is verder niet heel respectvol in de richting van de mensen die wel al gereageerd hebben, maar ‘soit….’)

  De oplage van de Nederlandse cryptopostzegel is 140.000 stuks. De voorverkoop heeft nu plaatsgevonden, maar de uitlevering van deze postzegel vindt plaats op 22 september a.s.
  Op deze postzegel is de kop van een stier afgebeeld. In de achtergrond zijn tulpen en de kleuren van de Nederlandse vlag zichtbaar.

  Deze cryptopostzegel is verder gewoon een onderdeel van de jaarcollectie, dus de cryptopostzegel maakt verder gewoon deel uit van het officiële uitgifteprogramma 2022.

 • willem hogendoorn op 4 september 2022 om 18:20

  Interessant Guido.
  Als de oplage 140.000 is, dan is de vraag: ‘hoeveel zijn er dan over als we het aantal van de jaarcollectoes er vanaf trekken? Ik heb geen idee. Iemand anders wel?

 • Lars op 4 september 2022 om 21:31

  Voor zover ik begrepen heb weigert PostNL cijfers te geven over verkochte aantallen, aantallen in jaarcollecties, in mapjes, op fdc’s, enzovoort. Geeft de NVPH nog de oplagecijfers van fdc’s?

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)