In kort bestek…(146) Turkije en België winnaars PostEurope-competitie 2018 - Postzegelblog

In kort bestek…(146) Turkije en België winnaars PostEurope-competitie 2018

0

Turkije en België zijn de winnaars geworden van de ’mooiste Europazegelcompetitie 2018 van PostEurope. Het gemeenschappelijke thema was vorig jaar Bruggen. Winnaar van de online competitie werd Turkije met de brug Edirne Uzunkôprüg, zilver ging naar Polen en het brons was voor Georgië. De juryprijs (in de jury zat o.a. Arie Piet, voormalig CEO van Joh. Enschedé in Haarlem) ging naar België met de ’Pont des Trous’, de linkerzegel in een velletje Ponts-Bruggen dat vorig jaar 11 juni verscheen; zilver werd gedeeld door Hongarije en Finland en het brons ging naar Kroatië. In totaal deden 57 CEPT-landen aan de competitie mee.

Op de Nederlandse Europazegels de Kwakelbrug in Edam en de draaibrug over het kanaal de Dedemsvaart. Het CEPT-thema voor dit jaar is Inheemse vogels (Nederland 23 april) en voor volgend jaar Oude postroutes. Inmiddels is de PostEurop-verkiezing 2019 gestart. Er kan tot 9 september worden gestemd via www.posteurop.org/europa2019.

Op 31 januari is de SEPAC-competitie 2018 (Small European Postal Administration Cooperation) gesloten. Het thema was ’spectaculaire vergezichten’. Monaco heeft deze competitie gewonnen met op de tweede plaats Liechtenstein.

Inhaalslag

Door omstandigheden heb ik helaas ruim twee maanden verstek moeten laten gaan. Inmiddels zijn (natuurlijk) tal van interessante zegels verschenen, daarom de komende tijd een soort inhaalslag te beginnen met Duitsland, inclusief enkele – zie hierboven — enigszins ’verouderde’ bijdragen.

Aangetipt

Duitsland, 18 december, permanente zegel Bloemenreeks, 15c, pinksterbloem (cardamine pratensis); 70c portretzegel, Honderdste geboortedag bondskanselier Melmut Schmidt (1918-2015); 2 januari, Reeks Schatten uit Duitse musea, 145c, De eenzame boom van Friedrich; Reeks Kleine dieren, 90c, wasbeertjes; 100 jaar Vrouwenkiesrecht, 70c, demonstrerende vrouwen.

Op 7 februari, Weldadigheid, reeks Sprookjes van Grimm, 70+30c, 85+40c en 145+55c, Het dappere kleermakertje; 1 maart, aanvulling permanente Bloemenreeks, 120c, Muscari Sp.; 45c, 100e geboortedag van Hannelore ’Loki’ Schmidt, schrijfster en echtgenote van Helmuth Schmidt; en ook op 1 maart een velletje met daarin de zegels van Helmut en Hannelore Schmidt.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
België Duitsland Finland Monaco Polen Musea VogelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.