Collect al 25 jaar inspiratiebron - Postzegelblog

Collect al 25 jaar inspiratiebron

0

Arjan Jochems, senior marketeer bij , stond aan de wieg van Collect en bedacht steeds nieuwe elementen en producten om lezers te blijven boeien. Met succes, het blad wordt al een kwart eeuw lang hoog gewaardeerd door postzegelverzamelaars.

“Voordat Collect het levenslicht zag, werden nieuwe postzegeluitgiftes beschreven op een A5’je in zwart-wit en één steunkleur. Dat vonden we niet meer professioneel genoeg dus toen werd Collect opgericht: meer achtergrondinformatie over postzegels, al heel snel in combinatie met de shoppagina’s. Wel nog maar 16 bladzijden dun. In de loop der jaren hebben we het assortiment voor lezers steeds verder uitgebreid, met bijvoorbeeld oude postzegels, buitenlandse postzegels, albums. Echt een enorme verscheidenheid aan producten. Nu is de combinatie van Collect en CollectWereld goed voor bijna 100 pagina’s”, vertelt Jochems. “En ook de opmaak is veel speelser geworden.”

De rol van de lezer

Lezers spelen een belangrijke rol bij de redactionele formule en zelfs bij het ontwerp van postzegels. “We ontdekten dat postzegelverzamelaars houden van duidelijk herkenbare en kleurrijke afbeeldingen. En ze lezen graag over collecties van andere mensen en over postzegelverenigingen. Ook verdieping rond de postzegels wordt op prijs gesteld, zoals informatie over ontwerp of onderwerp”, verklaart Jochems, die wijzigingen in het blad dan ook altijd eerst test op een klantgroep. “Toen we ook verzamelaars van andere objecten aan het woord wilden laten, kregen we terug dat dat een stap te ver was. Nu is de waardering al jaren op een vast hoog niveau.”

Inspiratiebron

Zelf heeft Jochems in de afgelopen 25 jaar ontelbaar veel postzegels voorbij zien komen. Hoewel geen verzamelaar in hart en nieren, is hij toch aangestoken. “Ik ben vuurtorenpostzegels gaan verzamelen. Ook de postzegeluitgiftes over archeologie en Nederlandse ontdekkingsreizigers inspireren me om die plekken daadwerkelijk te bezoeken.” Komende tijd wil hij met Collect nog meer potentiële postzegelliefhebbers aantrekken. “Iedereen die bij de Bruna een bijzondere postzegel koopt, krijgt de jubileumeditie van Collect uitgereikt.”

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
VuurtorensNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)