In kort bestek…(145) Herdenkingszegels WO-II volgen WO-I  direct op - Postzegelblog

In kort bestek…(145) Herdenkingszegels WO-II volgen WO-I  direct op

0

De herdenkingsemissies van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) gedurende de afgelopen vijf jaar zijn nog nauwelijks allemaal verschenen, of de zegels die het einde van de Tweede Wereldoorlog markeren dienen zich al aan.

Zeker zes landen hebben al herdenkingsemissies gepland om te beginnen België met twee: 75 jaar D-Day en een velletje met vijf zegels 75 jaar Bevrijding. Verder: Alderney met 75 jaar Bevrijding en daar zal het einde van WO-I ook nog worden herdacht; Frankrijk met 75 jaar Bevrijding; Gibraltar met 75 jaar D-Day; Groot-Brittannië met elf zegels met beelden van D-Day en Luxemburg met 75 jaar Bevrijding.

 

Bijzondere emissies van Polen

Polen komt wel met wel twee heel bijzondere uitgiften. Daar zal de Slag om Arnhem 75 jaar geleden postaal worden herdacht en ook de bevrijding van Breda door de troepen van generaal Stanislaw Maczek, commandant van de 1e Poolse pantserdivisie. Beide emissies horen thuis in de verzameling ’Link met Nederland’. Wat in de loop van dit jaar ook door veel landen zal worden herdacht is de landing op de maan 50 jaar geleden.

Exceptionele bestuivers

Op 28 januari is het bij Manneke Pis, Dieren aan het werk en de onbekende geschiedenis van Moresnet niet gebleven. Om te beginnen verscheen er ook nog een velletje met als titel Exceptionele bestuivers. Op vijf zegels in de waarde 2 zien we een vlinderstruik met een monarchvlinder, een bladneusvleermuis en een saguaro cactus, een magnolia grandifloraen een kever; een spiegelorchis en een wesp en een eucalyptus en een slurfbuidelmuis. Van het velletje zijn 59.225 stuks aangemaakt: € 9,20. De illustraties zijn van Marijke Meersman. Vijf jaar geleden verscheen er ook al een emissie van haar hand met als thema Fantastische flora.

Belgen op zoek naar buitenaards leven

Tot slot een velletje dat aandacht vraagt voor het Belgische zoeken naar buitenaards leven. Vijf zegels in de waarde Europa 1 met de volgende beelden: astronomie, Mars exploratie, aardobservatie, Automatic Transfer Vehicle (VAR) en ruimteweer. Prijs van het velletje € 7,00; oplage: 56.725. NB. In 1968 verscheen een 8F-zegel het Belgische Instituut voor Ruimte astronomie.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
België Frankrijk Groot Brittannië Nederland Polen Eerste Wereldoorlog Tweede wereldoorlogNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (5 stemmen, gemiddeld: 4,20 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.