In kort bestek…(143) Zeven verzamelgebieden gingen Mooi Nederland voor - Postzegelblog

In kort bestek…(143) Zeven verzamelgebieden gingen Mooi Nederland voor

0

Zeven verzamelgebieden gingen Mooi Nederland al voor: de ecubrief (een envelop met muntje), de telebrief (met telefoonkaart), de geïllustreerde briefkaart gewijd aan filatelieloketstempels (op de kaart een zegel voorzien van het stempel en links een beeld van de desbetreffende plaats), Pro-Fil, bijzondere en vlagstempels (zelfwerkzaamheid), de Zomerzegels en Grenzeloos Nederland.

 

Pro-Fil was een blaadje met alle gegevens over een bepaalde uitgifte, b.v. Radio Oranje (5 mei 1993), alles over Radio Oranje, emissiegegevens, over de vormgeving en over de ontwerper, op het blaadje de zegels afgestempeld in Overloon, en het stempel eerste-dag-van-uitgifte.
Dan de vlag- en bijzondere stempels. Die kon met krijgen door gefrankeerde enveloppen voorzien van eigen adres in een envelop te stoppen en die naar het postkantoor te sturen waar het bijzondere stempel werd gebruikt. Na enkele dagen kreeg men dan zijn eigen enveloppen afgestempeld terug.
Tot slot, niet meegeteld de genoemde zeven, waren er verzamelaars van blokjes van vier en van randstukken. Daarbij komt de vraag naar boven ’elk verzamelgebied is het volgende slachtoffer?’ zijn het de mapjes of de fdc’s?

AANGETIPT

 

 

Aruba: 18 juni, WK-voetbal, 130c en 220c.
Britse Gebieden in Antarctica: 1 november, robben (4 zegels), permanente zegels, pinguïns (12 zegels); 4 november, Einde WO-I (4 zegels/2 paren).
Eiland Man: 18 oktober, 200 jaar vuurtorens op het Eiland Man, 52p, Point of Ayre, 1,53, ’Winkie’ Point of Ayre, 2,30, Calf of Man (laaggelegen), 3,10, Calf of Man (hooggelegen).
Letland: 19 oktober, 0,64 €, vuurtoren van Ragaciems (deel XIII in de vuurtorenreeks).
Polen: 31 augustus, 100 jaar lokremise in Kodzietzyn-Kozu, 2,60 zl., stoomlok Ty42 en 3,20 zl., stoomlok TKt48; 28 september, kevers (2 x 3,20 zl).
Slowakije: 12 oktober, mineralen (2 x 1,65/ paar).

 

Tsjechië: 24 oktober, 100 jaar onafhankelijkheid Tsjecho-Slowakije, orden en eretekens (velletje met vier zegels).
Verenigde Staten: 7 september, John Lennon (1940-1980), vier zelfklevende Forever-zegels.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Aruba Letland Nederlandse Antillen Nederland Polen Verenigde staten Spoorwegen VuurtorensNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,67 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.