In kort bestek…(140) Emissie Christmas Island met ’Link met Nederland’ - Postzegelblog

In kort bestek…(140) Emissie Christmas Island met ’Link met Nederland’

0

Van de talrijke thema’s zijn er vele die gemakkelijk te onderkennen zijn. Moeilijker wordt het echter met het thema ’Link met Nederland’. Neem nu bij voorbeeld de zegels die Christmas Island 28 augustus heeft uitgegeven met daarop vogelillustraties met daaronder de naam John Gerrard Keulemans. Die naam moet je al toevallig opvallen op de vele zegels die uitkomen en dan nog moet je denken, ’wat klinkt die naam Nederlands’.


 

Nou, Keulemans was een rasechte Nederlander. Hij  werd in 1842 in Rotterdam geboren, was een fervent natuurliefhebber, en bood op 19-jarige leeftijd zijn diensten aan aan het Rijksmuseum van Natuurlijke Historie in Leiden, thans Naturalis. In 1864 werd hij benoemd tot tekenaar/assistent, ging o.a. op expeditie naar West-Afrika, trouwde in 1867 in Voorschoten met Engelina Johanna Spoor. Eind 1869 verhuisde het paar naar Groot-Brittannië waar hij al snel een gewaardeerd illustrator werd, o.a. door illustraties voor de 27 delen van de Catalogue of the Birds van het Natural History Museum. Zijn litho’s werden wereldwijd een begrip. Hij overleed in 1912 in Ilford.

 

Zwitserse emissies van 15  november

De Zwitserse Stichting Pro Juventute werd in 1912 met als doel gesticht de tuberculose bij kinderen en jeugdigen te bestrijden. Daar is nu als doel bijgekomen bij kinderen identiteit en gemeenschapszin bij te brengen. De Pro-Juventutezegels  die 15 november uitkwamen hebben dit jaar als thema Unbeschwerte Kindheid: spelen met blokken (85+40) en bellenblazen (100+50).

Verder verschenen 15 november:

  • een strip met vier 100 rp-zegels geneeskrachtige planten;
  • twee zegels (2 x 100) kaasfondue;
  • vier kerstzegels (85, 100, 150 en 200) met gebouwen in de schijnwerpers;
  • een velletje Dag van de Postzegel met een 100+50-zegel gewijd aan Allschwil en
  • een 360 rp-zegel in de stationsreeks met een afbeelding van het station van Bern

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Groot Brittannië Nederland VogelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 3,25 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.