In kort bestek…(134) Definitief einde aan velletjes met tien zegels - Postzegelblog

In kort bestek…(134) Definitief einde aan velletjes met tien zegels

0

In het afgelopen voorjaar liet PostNL doorschemeren dat er plannen bestonden om in 2019 af te stappen van de uitgifte van velletjes met tien zegels. Als voorproefjes verschenen er in de loop van dit jaar al twee emissies, Verjaardagszegels en Mijn groentetuin, en nu blijkt uit het definitieve uitgifteprogramma 2019/1, als aanvulling op de flyer die tijdens Postex in Apeldoorn werd verspreid, dat de plannen ook werkelijk worden gerealiseerd. Wel zitten er in de velletjes Beleef de Natuur nog tien zegels, maar verder behoren ze tot het verleden.

Negentien minder

Afgezien van de vijf velletjes Mooi Nederland (met vijf zegels), en dus de velletjes Beleef de natuur (met tien zegels; de illustratie is uit het velletje 2019/1),

ziet het programma er voor de rest als volgt uit:

  • 24 januari, 220 jaar Postbedrijf, vel met 2 zegels;
  • 15 februari, Rembrandt in het Rijksmuseum, vel met 5 zegels (Nederland 1), vel met 5 zegels (Internationaal);
  • 11 maart, 100 jaar luchtvaart, vel met 3 zegels; 23 april, PostEurop/vogels, vel met 6 zegels;
  • 20 mei, Tuinvogels in Nederland, vel met 6 zegels

Bij elkaar opgeteld zullen er dus in de eerste helft van volgend jaar 87 zegels worden uitgegeven (14 emissies, inclusief Beleef de Natuur en Mooi Nederland). In vergelijking met de eerste helft van dit jaar, toen verschenen 106 zegels, ook verdeeld over 14 emissies. Negentien minder.

 

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland Nederland VogelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (5 stemmen, gemiddeld: 4,20 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.