In kort bestek…(133) Programma 2019/1: drie herdenkingen en veel natuur - Postzegelblog

In kort bestek…(133) Programma 2019/1: drie herdenkingen en veel natuur

0

Het uitgifteprogramma voor het eerste half jaar van 2019, dat 19 oktober op de eerste dag van het internationale postzegelevenement POSTEX in Apeldoorn werd gepresenteerd telt veertien emissies verdeeld over negen uitgiftedagen. Het is een bijzonder programma met drie herdenkingen en voor de rest puur natuur.

Om in de agenda te noteren: De eerste herdenking is 24 januari ’220 jaar Postbedrijf’, de tweede 25 februari, dan wordt ter gelegenheid van de 350e sterfjaar van Rembrandt (1669) een velletje uitgegeven met als titel Rembrandt en het Rijksmuseum. De derde herdenkingsemissie is voor 11 maart gepland, 100 jaar luchtvaart.

Voor de rest is het puur natuur. Het jaar wordt 2 januari ingezet met een vervolg op de reeks Beleef de Natuur: zoogdieren (25 februari: stinsenplanten en 11 juli: vlinders). Dan breekt ook het laatste jaar aan van de reeks Mooi Nederland met als thema de Waddeneilanden te beginnen met Texel (25 februari, Vlieland; 25 maart, Terschelling, 23 april, Ameland en 20 mei, Schiermonnikoog).

Tot slot dan nog 23 april PostEurop, vogels in Nederland en 20 mei, tuinvogels in Nederland.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland Nederland Rembrandt VogelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (5 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.